Cum să elimini mirosul de umezeală din haine! Iată cel mai simplu truc

Aii fost vreodată în acea situație frustrantă în care, după ce ți-ai spălat cu grijă hainele și le-ai agățat pe un cuier, descoperi că acestea au un miros neplăcut de umezeală? Iată însă că există un truc simplu care îți poate salva rufele.

Cum să elimini mirosul de umezeală din haine
Cum să elimini mirosul de umezeală din haine

Cum să elimini mirosul de umezeală din haine

Deși uscarea hainelor pe un uscător este cea mai întlnită metodă, aceasta poate duce uneori la apariția mirosurilor de umezeală. Potrivit lui Ann Russell, experta în curățenie care are peste 2 milioane de urmăritori pe TikTok, totul ține de modul în care îți pui hainele pe uscătorul de rufe. Pentru a preveni ca hainele tale să aibă acel miros neplăcut trebuie să ai mare grijă la acest aspect.

Când îți pui  hainele pe uscător, asigură-te că le împăturești corect și că le spațiezi. O greșeală frecventă este de a atârna hainele prea groase sau de a le pune unele peste altele, ceea ce împiedică aerul să circule și duce la apariția mirosurilor de umezeală. Mai bine speli mai puține haine ca să nu încarci uscătorul de haine, decât să speli deodată foarte multe și să nu ai unde le pune. Dacă cumva au prins miros, poți pur și simplu să le mai pui la spalat sau lasă-le undeva unde le bate vântul pentru a scăpa de mirosul de umezeală.

În plus, atunci când speli rufele încearcă să le pui imediat la uscat după ce programul de spălare s-a încheiat! Dacă le lași prea mult timp există riscul să mucegăiască, nu doar să prindă un miros neplăcut și astfel vei fi nevoit să le arunci. Pune-le imediat la uscat și într-un loc uscat. În timpul sezonului cald este recomandat să le pui la soare pentru a se usca, însă când e frig afară, încearcă să le pui într-o încăpere unde nu este umezeală și unde există o temperatură constantă. De aceea, evită să le pui în baie. 

Este bine să știi că regulat este important să îți speli și mașina de spălat. Folosește programul special încoporat în sistem și utilizează capsule speciale sau oțet și bicarbonat. Mașina trebuie să se curețe și ea pentru a preveni să se adune mizerie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
33b664b332973aba jpg
image
image
image
image
image
image
loterie jpg
Vitamine pentru piele jpg
pana pasare huia colaj captura video jpg
Salonul Auto Beijing, Xpeng, foto Facebook
yasushi takahashi captura video jpg
bomba satu mare jpg
femeie intrus1 jpg
avere bani bogati 1200x900 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net