Trucul genial care ne salvează hainele din dulap de o mare problemă. Tot ce ne trebuie este o frunză de dafin

Cu toții suntem familiarizați cu frunza de dafin. Acest ingredient banal, care se găsește pe rafturile oricărui magazin, este folosit la multe mâncăruri din bucătăria noastră. Însă, nu mulți români știu că dafinul poate fi folosit și în restul casei!

Dafinul poate fi util pentru șifonierul nostru / foto: spm
Dafinul poate fi util pentru șifonierul nostru / foto: spm

Dacă știm cum să deblocăm potențialul dafinului, vom observa rapid că aceste frunze de mici dimensiuni sunt mult mai utile decât par la prima vedere! De exemplu, un truc ingenios ne poate ajuta să scăpăm de orice miros neplăcut și îmbâcsit din dulapul nostru cu haine!

Potrivit celor de la santeplusmag.com, tot ce ne va fi necesar este puțin dafin (mai precis, 5 frunze), cât și undeva în jur de 500 ml de apă. Apoi, putem să adăugăm și puțin bicarbonat de sodiu și orice tip de săpun avem la îndemână. Această soluție, odată ce se va răci, este perfectă pentru a curăța, a dezinfecta, cât și pentru a oferi un miros plăcut sertarelor și dulapurilor noastre!

Cum putem folosi frunzele de dafin în casă

Iar beneficiile acestui ingredient nu se rezumă doar la mirosul plăcut pe care îl emană! Pe timp de iarnă putem folosi frunzele de dafin pentru a scăpa de umezeală! Tot ce trebuie să facem este să le punem într-un mic bol, alături de bicarbonat de sodiu, pe care îl vom lăsa, apoi, prin zonele unde sunt probleme cu umezeala. Astfel, cu ajutorul dafinului, vom scăpa de riscul apariției mucegaiului prin casa noastră.

De asemenea, atunci când vine vorba despre beneficiile lor pentru dulapul cu haine, frunzele de dafin mai au o utilizare extrem de utilă! Ele pot ține departe moliile! Așa că în loc să dăm banii pe nenumărate soluții și produse din comerț, care nu par să își facă niciodată efectul dorit, putem încerca să presărăm frunze de dafin printre hainele din șifonier!

Aceste trucuri ne pot fi de mare ajutor, iar după cum putem vedea, dafinul este mult mai util decât aveam impresia inițial!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net