Povestea tragică a Elenei Isvoranu, boieroaica cu 24 de copii. Mulți dintre ei au murit striviți de doica supraponderală

Este un loc plin de istorie, însă pe lângă care mulți români trec fără să stea prea mult pe gânduri. În Cimitirul Bellu se află mormântul Elenei Isvoranu, o mamă care a născut 24 de copii! Din păcate, cei mai mulți au murit după ce au fost striviți de către doica lor.

Elena Isvoranu este înmormântată în Cimitirul Bellu / foto: Cimitirul Bellu
Elena Isvoranu este înmormântată în Cimitirul Bellu / foto: Cimitirul Bellu

Cei de la Cimitirul Bellu încearcă să scoată la lumină poveștile fascinante ascunse în mormintele ale acestui loc fascinant. Iar, potrivit celor de la adevarul.ro, o astfel de poveste este cea a Elenei Isvoranu, care a fost nevoită să treacă printr-o tragedie atât de mare.

Elena Isvoranu, născută Butulescu, a trăit între anii 1806 și 1876, iar tatăl ei, Marin Butulescu, a fost un boier influent din Olt. În anul 1830, el a hotărât să își căsătorească fiica cu Alecu Isvoranu, iar cei doi au avut împreună nu mai puțin de 24 de copii! Din păcate, numai 8 dintre aceștia au trăit! Majoritatea au murit după ce au fost striviți în somn de către doica lor supraponderală.

Copii au fost striviți de doica lor

„Căsnicia Elenei Butculescu poate, cu drept cuvânt, fi numită fericită, căci avu nu mai puțin de 24 de copii și putea s-o plângă de milă pe coana Olympia Lahovary, vecină-sa, care n-avea decât optsprezece. E drept că din atâția copii nu i-au trăit decât opt, ceilalți murind striviți, unul după altul, sub o doică grasă care avea obiceiul de se răsucea în pat.

Fiecare din cei opt, la însurătoare, primea câte un loc de casă, pornind de la Podul Mogoșoaei și mergând până în fundul străzii, unde nimeri cu locul fata cea mică”, scria renumitul autor Gheorghe Crutzescu, în cartea sa, intitulată „Mogoşoaei – Povestea unei străzi”.

Din păcate, problemele au continuat pentru Elena Isvoranu. După ce a fost nevoită să treacă printr-o dramă de proporții atât de mari, precum pierderea copiilor, soțul ei a avut, de asemenea, parte de o moarte violentă. Se pare că Alecu Isvoranu a fost împușcat chiar pe treptele Tribunalului București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net