Nunta regală care durează 10 zile! Prințul Abdul Mateen din Brunei s-a căsătorit cu prietena lui din copilărie

Ultima actualizare:

Nunta secolului! Prințul Abdul Mateen din Brunei (32 de ani) și Yang Mulia Anisha Rosnah (29 de ani) și-au unit destinele pe 7 ianuarie, într-o procesiune ce va dura nu mai puțin de 10 zile, în capitala Bandar Seri Begawan. La eveniment au participat lideri și invitați cu sânge albastru.

Prințul Abdul Mateen din Brunei și Anisha Rosnah s-au căsătorit
Prințul Abdul Mateen și Anisha Rosnah și-au depus jurămintele duminică (Foto: AFP/Profimedia)

Proaspeții căsătoriți și-au făcut prima apariție publică în calitate de soț și soție duminică, la palatul Istana Nurul Iman. Aceștia au stat pe o estradă în ținuta regală completă, în cadrul unei ceremonii tradiționale care provine din istoria seculară a Bruneiului ca monarhie islamică. Prințul Abdul Mateen a fost până de curând cel mai dorit burlac din Asia. Pe lângă faptul că este chipeș, el e și extrem de înstărit. Tatăl lui Mateen este Sultanul Hassanal Bolkiah, cel mai longeviv monarh din lume şi, cândva, cel mai bogat om de pe planetă. În prezent, acesta are o avere estimată la 30 de miliarde de dolari.

Ambii au purtat ținute tradiționale regale (Foto: AFP/Profimedia)
Ambii au purtat ținute tradiționale regale (Foto: AFP/Profimedia)

Cine e prințul Abdul Mateen din Brunei

Prințul Abdul Mateen, un ofiţer în cadrul forţelor armate din Brunei şi pilot de elicopter, este al zecelea copil și al patrulea fiu al sultanului. Este puțin probabil ca el să urce vreodată pe tron, dar chiar și așa, este extrem de iubit de poporul său și nu numai. Mateen este celebru pe Instagram, acolo unde are 3 milioane de fani din întreaga lume. Mireasa, Anisha Rosnah, face parte dintr-o familie importantă din Brunei. Ea este fiica lui Pehin Dato Isa, consilierul special al sultanului. Mirele și mireasa se cunosc încă din copilărie și s-au logodit în octombrie 2023.

Festivitățile de 10 zile au constat într-un amestec de banchete, o curte regală de muzicieni și o listă de invitați de 5 stele, potrivit revistei People.

Ceremonia care a avut loc duminică a fost punctul culminant al celor 10 zile de sărbătoare. La eveniment au participat premierul malaezian Anwar Ibrahim, președintele indonezian Joko Widodo și premierul din Singapore, Lee Hsien Loong. Evenimentul se încheie oficial pe 16 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net