„Mănăstirea Suspendată”. Unde se află lăcașul sfânt suspendat în munte, la 75 de metri deasupra solului

Cunoscut sub numele de „Mănăstirea Suspendată”, acest lăcaș sfânt nu uimește doar prin aspectul său dramatic, ci și prin ingeniozitatea arhitecturală. Această mănăstire este ancorată, în mod miraculos, de un perete al muntelui, la 75 de metri deasupra solului. Mai mult, este veche de peste 1.500 de ani și se numără printre cele mai frumoase construcții din țară.

„Mănăstirea Suspendată” este veche de peste 1.500 de ani / Foto: Captură video
„Mănăstirea Suspendată” este veche de peste 1.500 de ani / Foto: Captură video

Construită în anul 491 d.Hr., rezistând mai bine de 1.500 de ani, Mănăstirea Xuankong din provincia Shanxi, la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Datong, China, nu doar că impresionează prin vechimea sa, ci și prin faptul că este ancorată, în mod miraculos, de un perete al muntelui Hengshan, aflat la 75 de metri deasupra solului, creând senzația că sfidează legile gravitației.

Este o atracție importantă pentru turiști și se numără printre cele mai frumoase construcții din țară, alături de altele precum Mausoleul primului împărat Qin, Marele Zid Chinezesc și Orașul Interzis.

Conform unei legende, un singur om a construit templul, și anume un călugăr pe nume în timpul dinastiei Wei (386 – 584 d.Hr.). De-a lungul secolelor, au fost adăugați stâlpi verticali pentru a întări structura, însă, și în prezent, realizarea unui astfel de monument arhitectural rămâne o provocare formidabilă.

Singurul templu din China care reprezintă cele trei religii majore ale țării

Mănăstirea Xuankong servește nu doar ca o capodoperă arhitecturală, ci și ca protecție împotriva inundațiilor. Vârful Muntelui Hengshan protejează construcția de ploile și de zăpezile abundente.

De asemenea, este și un important centru spiritual. Cunoscută drept singurul templu din China care reprezintă cele trei mari religii ale țării - budism, confucianism și taoism - mănăstirea a rezistat trecerii timpului și a rămas intactă deasupra muntelui Hengshan pentru peste 1.500 de ani, relatează Adevărul.ro.

Mănăstirea Xuankong are o lungime de 35 de metri, are 40 de săli și două pavilioane, Pavilionul de Sud și Pavilionul de Nord, legate printr-un pod. În săli se află 80 de statui religioase, inclusiv cele ale lui Shakyamuni, Confucius și Lao Tzu, mănăstirea reflectă armonios influențele și valorile spirituale ale Chinei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net