Templul Taihe din Taiwan, «turnul din Pisa» al Asiei

Comitatul Chiayi din Taiwan găzduiește un templu atât de înclinat încât a fost numit versiunea Taiwan a Turnului înclinat din Pisa. În 2009, Taiwanul a fost devastat de taifunul Morakot, cel mai mortal taifun care a lovit insula în istoria sa înregistrată.

Palatul Taihe Zhenxing a fost asemănat cu Turnul din Pisa (foto: Twitter)
Palatul Taihe Zhenxing a fost asemănat cu Turnul din Pisa (foto: Twitter)

Citește și: Funeralii regale pentru crocodilul «divin»! Babiya a protejat timp de 75 de ani un templu hindus, iar localnicii spun ca era vegetarian 

Nu numai că a provocat daune mari și a luat sute de vieți, dar a creat și una dintre cele mai neobișnuite atracții turistice din Taiwan - Palatul Taihe Zhenxing, un lăcaș de cult înclinat la aproximativ 45 de grade. Templul colorat al satului a fost o clădire normală până în 2009. După alunecarea de teren în urma taifunului, clădirea a supraviețuit în mod miraculos, dar a rămas înclinată. Templul Taihe a înregistrat o creștere recentă a numărului de turiști datorită platformelor de socializare, Instagram și TikTok, și a fost chiar prezentat la televiziunea națională la începutul acestui an.

Când și-a dobândit numele

Taihe este cel mai mare palat din Orașul Interzis, cunoscut sub numele de „Sala Împăratului de Aur” din palatul imperial printre oamenii obișnuiți. A fost construit pentru prima dată în timpul domniei împăratului Yongle în dinastia Ming.

De atunci, palatul a suferit pagube provocate de mai multe dezastre și a fost reconstruit de mai multe ori. A fost redenumit Palatul Huangji în anii Jiajing ai dinastiei Ming.

După ce regimul Qing a stabilit Beijingul drept capitală, acesta a dobândit numele actual Palatul Taihe, cu semnificația implicită a unei țări armonioase. Templul Taihe Zhenxing de astăzi este ceea ce a rămas din Palatul Taihe care a fost construit în timpul anilor Kangxi din dinastia Qing.

Iată și: Cum au fost la un pas să dărâme turnul din Pisa un român, un argentinian și doi mexicani 

Decorul atrage toate privirile

Cu siguranță se află pe primul loc printre clădirile antice din China în ceea ce privește standardele sale și decorul rafinat.

Există un stâlp înalt de 3,4 metri la fiecare capăt al clădirii, 10 fiare pe streașină și zeci de mii de modele de dragoni de aur, atât în interiorul, cât și în afara sălii, toate acestea fiind fără egal printre clădirile antice existente.

În fața Palatului Taihe se află o platformă largă numită Danbi. Pe platformă sunt expuse un cadran solar, o măsură pentru cereale, o broască țestoasă din bronz, o macara de bronz și un trepied de bronz. Toate acestea reprezintă superioritatea puterii imperiale și moștenirea tronului.

Vezi și: FOTO/Turnul din Pisa, varianta oltenească 

Sub palat se află o bază de marmură albă cu trei straturi, sculptată cu modele și înconjurată de o balustradă. Există capete de dragon de piatră sub balustradă. Ori de câte ori plouă puternic, puteți vedea apă care țâșnește din mii de dragoni.

A devenit atracție turistică (foto: Captură video)
A devenit atracție turistică (foto: Captură video)

Aici au avut loc multe evenimente

Palatul Taihe a fost locul unde au avut loc evenimente grandioase precum întronizarea, nuntă, expediția și sărbătorile în timpul dinastiilor Ming și Qing. Se află în poziție verticală în centrul Orașului Interzis.

Ori de câte ori împăratul este așezat pe tronul său în marile ceremonii pentru a accepta cultul nobililor și oficialilor, demnitatea și măreția împăratului se manifestă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net