Cum au fost la un pas să dărâme turnul din Pisa un român, un argentinian și doi mexicani

Românii au ajuns, iarași, în ziarele din Italia, după ce la Pisa, luni după-amiază, un turist român, în vârstă de 32 de ani, a fost oprit de către poliție în timp ce pilota o dronă peste Piazza dei Miracoli, în apropierea celebrului turn înclinat Pisa.

Turnul din Pisa, Italia
Turnul din Pisa, Italia

O altă dronă scăpată de sub control operată de un turist s-a prăbușit pe acoperișul istoricului Palazzo Venezia din Roma, pe 23 aprilie, fiind al treilea incident de acest fel ce avea în vedere o dronă ce era gata să avarieze un sit istoric din Italia, din această lună.

Care sunt regulile privind monumentele istorice și dronele

De asemenea, sâmbătă seara, un turist argentinian, în vârstă de 39 de ani, a pierdut controlul dronei în timp ce se afla în Piazza Venezia din centrul orașului, la mică distanță de Campidoglio și Forumul Roman.

Citește și Italia: Sătul de certurile cu iubita sa, un român s-a predat carabinierilor

Palatul din secolul al XV-lea este locul unde dictatorul Benito Mussolini, conducătorul Italiei Fasciste în Al Doilea Război Mondial, a rostit unele dintre discursurile sale notabile.

Bărbatul „probabil nu cunoștea interdicția de operare a ​​dronelor” care este în vigoare pe cerul întregului oraș Roma și Vatican, a spus șeful Carabinierilor, Matteo Alborghetti.

„Din fericire, nu au existat repercusiuni, nimeni nu a fost rănit, iar acoperișul Palazzo Venezia nu a fost avariat”, a adăugat acesta. Drona a fost sechestrată, iar turistul riscă urmărire penală.

Incidentele similare cu drone lăsate libere să survoleze peste monumente și piețe italiene sunt din ce în ce mai frecvente, iar cel de la Roma nu a fost nici măcar cel mai recent.

Vezi și Italia: Român de 21 de ani, prins cu un laborator de droguri în locuință

În Italia, reglementările pentru aparatele de zbor de mici dimensiuni sunt mai restrictive decât în ​​alte țări. Pentru a pilota o dronă într-o zonă urbană sau  aglomerată este nevoie de o licență specială, furnizată de către autoritatea de aviație civilă, Enac, precum și de autorizație de la prefectură și poliție.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net