Funeralii regale pentru crocodilul «divin»! Babiya a protejat timp de 75 de ani un templu hindus, iar localnicii spun ca era vegetarian

Ultima actualizare:

Celebrul crocodil Babiya a murit la vârsta de 75 de ani. Sute de oameni au participat la funeraliile sale, luni, în sud-estul statului indian Kerala.

Crocodilul a fost transportat într-un sicriu de sticlă (Foto: Profimedia)
Crocodilul a fost transportat într-un sicriu de sticlă (Foto: Profimedia)

Citește și: Ce mai fac crocodilii de la ferma din Arad. Pepino și Walderman au împlinit șase luni

Localnicii susțin că a fost o ființă divină, care a protejat templul hindus Sri Ananthapadmanabha Swamy, dedicat zeului Vishnu.

Era considerat crocodilul lui Dumnezeu

Sute de localnici au luat parte la funeralii (Foto: AFP)
Sute de localnici au luat parte la funeralii (Foto: AFP)

Venerata reptilă a fost găsită moartă, plutind în lacul de lângă templu, luni dimineața, după ce se pare că a refuzat să mai mănânce timp de câteva zile. Moartea lui Babiya i-a îndurerat pe localnici, care considerau crocodilul o adevărată zeitate.

Vezi și: Afacere inedită! Fermă de crocodili în vestul României

Mai mult, ei susțin că reptila era vegetariană, nu a atacat niciodată un om sau vreo altă ființă. Ministrul indian pentru Agricultură şi Bunăstarea agricultorilor, Shobha Karandlaje, a afirmat că Babiya, care era femelă, era hrănită cu o ofrandă pe bază de orez și zahăr de palmier, binecuvântată de preoții din templu, potrivit India Today.

„Babiya, crocodilul lui Dumnezeu, a ajuns la Vishnu Padam. Reptila divină a trăit în lacul templului Sri Ananthapadmanabha și a avut grijă de localnici. Fie ca ea să atingă Sadgati (eliberarea sufletului n.r)”, a scris Karandlaje, pe Twitter.

Iată și: Şi-a luat crocodil ca să-i apere casa de hoţi

Templul Sri Ananthapadmanabha Swamy are o vechime de 3.000 de ani, iar oamenii locului susțin că de tot atâta timp, crocodilul divin se reîncarnează și se întoarce în lacul de lângă lăcașul sfânt, pentru a-i proteja pe credincioși.

Află mai multe despre: Crocodilul beteag şi-a tras coadă nouă

Sute de credincioși au participat la înmormântare

Ultimul crocodil divin a fost omorât de armata britanică în 1940 şi, după aceea, Babiya a apărut în lac. Ea a fost gardianul templului până acum.”,  a declarat secretarul templului, Ramachandran Bhat.

Oficialul a mai spus că localnicii se aşteaptă în orice moment de acum înainte ca un alt crocodil să apară în acelaşi lac. Legat de afirmația că Babiya a fost vegetariană, Bhat s-a declarat sceptic, întrucât în lac există mulți pești.  

Citește și: Un aligator uriaș a apărut pe un teren de golf din Florida

Crocodilul a avut parte de o înmormântare demnă de un rege. Cadavrul animalului sacru a fost decorat cu flori colorate și binecuvântat de preoți. Apoi, a fost transportat într-un sicriu de sticlă, pentru a putea fi văzut de localnicii veniți să îi aducă un ultim omagiu, înainte de a fi înhumat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net