Funeralii regale pentru crocodilul «divin»! Babiya a protejat timp de 75 de ani un templu hindus, iar localnicii spun ca era vegetarian

Ultima actualizare:

Celebrul crocodil Babiya a murit la vârsta de 75 de ani. Sute de oameni au participat la funeraliile sale, luni, în sud-estul statului indian Kerala.

Crocodilul a fost transportat într-un sicriu de sticlă (Foto: Profimedia)
Crocodilul a fost transportat într-un sicriu de sticlă (Foto: Profimedia)

Citește și: Ce mai fac crocodilii de la ferma din Arad. Pepino și Walderman au împlinit șase luni

Localnicii susțin că a fost o ființă divină, care a protejat templul hindus Sri Ananthapadmanabha Swamy, dedicat zeului Vishnu.

Era considerat crocodilul lui Dumnezeu

Sute de localnici au luat parte la funeralii (Foto: AFP)
Sute de localnici au luat parte la funeralii (Foto: AFP)

Venerata reptilă a fost găsită moartă, plutind în lacul de lângă templu, luni dimineața, după ce se pare că a refuzat să mai mănânce timp de câteva zile. Moartea lui Babiya i-a îndurerat pe localnici, care considerau crocodilul o adevărată zeitate.

Vezi și: Afacere inedită! Fermă de crocodili în vestul României

Mai mult, ei susțin că reptila era vegetariană, nu a atacat niciodată un om sau vreo altă ființă. Ministrul indian pentru Agricultură şi Bunăstarea agricultorilor, Shobha Karandlaje, a afirmat că Babiya, care era femelă, era hrănită cu o ofrandă pe bază de orez și zahăr de palmier, binecuvântată de preoții din templu, potrivit India Today.

„Babiya, crocodilul lui Dumnezeu, a ajuns la Vishnu Padam. Reptila divină a trăit în lacul templului Sri Ananthapadmanabha și a avut grijă de localnici. Fie ca ea să atingă Sadgati (eliberarea sufletului n.r)”, a scris Karandlaje, pe Twitter.

Iată și: Şi-a luat crocodil ca să-i apere casa de hoţi

Templul Sri Ananthapadmanabha Swamy are o vechime de 3.000 de ani, iar oamenii locului susțin că de tot atâta timp, crocodilul divin se reîncarnează și se întoarce în lacul de lângă lăcașul sfânt, pentru a-i proteja pe credincioși.

Află mai multe despre: Crocodilul beteag şi-a tras coadă nouă

Sute de credincioși au participat la înmormântare

Ultimul crocodil divin a fost omorât de armata britanică în 1940 şi, după aceea, Babiya a apărut în lac. Ea a fost gardianul templului până acum.”,  a declarat secretarul templului, Ramachandran Bhat.

Oficialul a mai spus că localnicii se aşteaptă în orice moment de acum înainte ca un alt crocodil să apară în acelaşi lac. Legat de afirmația că Babiya a fost vegetariană, Bhat s-a declarat sceptic, întrucât în lac există mulți pești.  

Citește și: Un aligator uriaș a apărut pe un teren de golf din Florida

Crocodilul a avut parte de o înmormântare demnă de un rege. Cadavrul animalului sacru a fost decorat cu flori colorate și binecuvântat de preoți. Apoi, a fost transportat într-un sicriu de sticlă, pentru a putea fi văzut de localnicii veniți să îi aducă un ultim omagiu, înainte de a fi înhumat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net