Monstrul a scăpat de cauciuc după 6 ani de chin! Povestea incredibilă a crocodilului din Palu

Ultima actualizare:

Victorie după 6 ani de chin! Crocodilul de 5,3 metri lungime din apropierea orașului Palu, de pe insula Sulawesi, a fost eliberat de un bărbat de 34 de ani, după ce a purtat la gât o anvelopă de motocicletă timp de șase ani.

În sfârșit eliberat din strânsoarea cauciucului - foto Shutterstock
În sfârșit eliberat din strânsoarea cauciucului - foto Shutterstock

Localnicii au descoperit că uriașul avea cauciucul la gât în 2016 și toate eforturile de până acum de a-l elibera au eșuat pentru că tranchilizantele care i-au fost administrate nu și-au făcut efectul. Bărbatul salvator se numește Tili și este vânzător de păsări, informează AFP.

Îmblânzitorul de crocodili învins de monstru

Între 2016 și 2022, localitățile locale au încercat de nenumărate ori să îl atragă pe uriașul crocodil în diferite capcane pentru a-l putea elibera. În urmă cu câțiva ani, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, în 2018, a fost angajat ”îmblânzitorul de crocodili” Muhammad Panji care a fost plătit să elibereze crocodilul. Însă toate eforturile de atunci au eșuat după ce crocodilul a rezistat la trei doze de tranchilizante puternice care ar fi adormit până și un elefant.ocalnicii au descoperit grozăvia în anul 2016

Localnicii au descoperit grozăvia în anul 2016 - foto EPA-EFE
Localnicii au descoperit grozăvia în anul 2016 - foto EPA-EFE

Concurs cu premiu pentru eliberarea fiarei

În 2020, a fost organizat un concurs care avea ca scop îndepărtarea cauciucului de la gâtul crocodilului și premiile au fost asigurate de la bugetul local și de la mai multe organizații internaționale de protecție a animalelor. Însă restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 au dat peste cap operațiunea extrem de riscantă. Pentru că reptila sălbatică este înnebunită după carnea de pui, Tili, vânzătorul de păsări, din Palu, a reușit luni, 7 februarie, să o atragă într-o capcană improvizată. Așa a reușit să imobilizeze crocodilul, să îi pună o pătură peste ochi și cu ajutorul a nu mai puțin de zece bărbați să îl țină imobilizat la mal până i-a tăiat anvelopa de la gât.

Operațiune de salvare extrem de riscantă

Operațiunea de eliberare a crocodilului a avut loc noaptea, după ce bestia intrase într-o amorțeală provocată de faptul că mâncase nu mai puțin de cinci găini. Tili a devenit erou local și urmează să primească premiul oferit încă de acum doi ani de autoritățile locale, estimat de presa locală ca fiind de peste 20.000 de dolari. Tili nu a fost la prima tentativă de a-l elibera. El a povestit că în 2020 a reușit să îl prindă, dar i-a rupt funiile din nylon de două ori și că în urmă cu un an a fost nevoit să îl elibereze pentru că se zbătea foarte tare și risca să ăl rănească.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

image
image
image
image
image
image
Regina Letizia profimedia 0781349660 jpg
chess g8fdc050a6 1280 jpg
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
concediu medical freepik jpg
desert ge0e293cbb 1280 jpg
62090193 jpg