Şi-a luat crocodil ca să-i apere casa de hoţi

19 decembrie 2018
image
Kanathip Nathip îşi ţine reptila ascunsă sub masă sau sub pat

Cine ar avea curajul nebun să intre în locuinţa lui Kanathip Nathip, din Phitsanulok, Thailanda, ar avea parte de o surpriză de proporţii. Nathip creşte de 20 de ani un crocodil pe care l-a adus acasă pe post de animal de companie pentru cei doi copii ai săi. Reptila s-a integrat perfect în familie.

De ani buni, Nathip nu îşi mai încuia uşa locuinţei. Nici un hoţ nu are curajul să intre pentru că dincolo de uşă îl aşteaptă nişte fălci fioroase. Nathip creşte de 20 de ani un crocodil care a ajuns la peste doi metri lungime şi 200 de kilograme. Cât e ziua de lungă, crocodilul stă ascuns sub pat, sub masă sau sub servantă şi leneveşte. Nu reacţionează decât atunci când Kanathip Nathip, de 53 de ani, îl strigă sau îl mângâie. 

image
De aproape 20 de ani Thong creşte în bătătura thailandezului

Crocodilul a fost cumpărat de la o fermă care creşte reptile, din Nakorn Sawan, împreună cu un altul. Cei doi pui au fost numiţi Thong (n.r. aur) şi Ngern (n.r. argint). Odată cu trecerea timpului a devenit clar că Ngern nu era menit să fie animal de companie, aşa că Nathip a fost nevoit să construiască un ţarc special pentru siguranţa lui şi a celorlalţi. Pe de altă parte, Thong s-a integrat perfect în familie şi a înţeles că rostul lui este acela de a proteja locuinţa şi pe cei care o populează. Drept recompensă, primeşte săptămânal între trei şi cinci găini, dar are perioade când mănâncă doar o dată pe lună. Are un heleşteu în spatele curţii unde se mânjeşte în noroi şi se răcoreşte, în rest „este cel mai cuminte membru al familiei lui Nathip”. 

Musafirii care intră în casa thailandezului sunt şocaţi pentru că iniţial se sperie îngrozitor, iar apoi descoperă că monstrul nu le face nimic, atât timp cât stau în apropierea gazdei. Însă dacă Nathip dă comanda „atacă”, reptila prinde viaţă, îşi deschide gura imensă şi avansează ameninţător către individul pe care nu îl cunoaşte. 

Click! spune

Crocodilul siamez care trăieşte în Thailanda poate ajunge până la 4 metri lungime şi 350 kg. Este o reptilă de apă dulce care trăieşte în sud-estul Asiei în Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaezia, Thailanda, Vietnam, Brunei şi Burma. Majoritatea au o culoare verzuie, dar există specimene de nuanţa verde închis. Conform specialiştilor, o femelă din această specie ar fi trăit între 120 şi 140 de ani, în captivitate.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
bobonete jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes PNG
calendar ortodox 2021 21 mai constantin si elena icoana de mihai coman jpeg
elon musk met gala 2022
virus shutterstock 22366534 0 jpeg
ambulante londra jpeg
1 telefon png png