Ce mai fac crocodilii de la ferma din Arad. Pepino și Walderman au împlinit șase luni


    Cei doi crocodili sunt ținuți în bazine cu apă termală la 27 de gradeFoto: aradon.ro
Cei doi crocodili sunt ținuți în bazine cu apă termală la 27 de gradeFoto: aradon.ro

Ioan Crișan, un om de afaceri arădean a cumpărat acum șase luni doi crocodili de specii diferite și i-a adus în țară pentru a pune pe picioare o fermă pentru producerea cărnii de crocodil. Reptilele au fost botezate Pepino și Walderman. Omul de afaceri spune că pandemia și birocrația i-au blocat afacerea iar surprinzător, autoritățile spun că o astfel de investiție poate fi avizată

Cei doi crocodili au fost aduși în plină pandemie, la începutul verii de proprietarul unei ferme de peşti, aflată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Este vorba de un caiman, o specie care trăieşte în Africa Centrală şi de Sud, dar şi un crocodil adus din America. Reptilele au fost botezate Pepino și Walderman. Ioan Crișan vroia să crească animalele pentru a vedea cum se acomodează în bazine cu apă termală, cu intenţia de a produce în viitor carne ce ar alimenta restaurante din ţară şi străinătate.

Unde sunt crescuți crocodilii și ce mănâncă

Potrivit aradon.ro, crocodilii sunt crescuți în bazinele din incinta fostei fabrici de cânepă a Aradului, unde Ioan Crișan deţine singura fermă de somn african din România. Aici există 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. Apa din bazinele în care stau cei doi crocodili are 27 de grade. Pepino și Walderman, cele două reptile care trăiesc deja de jumătate de an în bazinele fermei, sunt hrăniţi cu peşti şi carne de pui. Contrar aşteptărilor, nu mănâncă foarte mult, ci doar câteva kilograme pe săptămână.

Omul de afaceri spune că pandemia și birocrația au blocat constituitrea fermei de crocodili

„Afacerea se baza mai ales pe parteneri externi, trebuia să aducem în ţară materialul genetic necesar, dar în condiţiile actuale este imposibil de făcut ceva. Birocraţia, de asemenea, este greu de parcurs. Sunt multe autorizaţii de obţinut, este vorba totuşi de producerea cărnii de consum, iar animalul este unul exotic, care are nevoie de condiţii speciale. Una e să aduci crocodili în România pentru o grădină zoologică, alta e să faci o fermă pentru producerea cărnii. Este ceva nou, încă ne documentăm să vedem cum putem autoriza o astfel de activitate, dar din cauza pandemiei totul este amânat. Sperăm să facem paşi concreţi anul viitor”, a declarat Ioan Crișan potrivit sursei citate.

Ce spun reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare despre autorizarea fermei de crocodili

”Deocamdată, nu există nicio cerere de autorizare a unei ferme în care să fie crescuţi crocodilii. De aceea, proprietarul poate solicita un aviz, în primă fază, iar noi facem toate demersurile pentru a ne documenta privind condiţiile de creştere a acestor specii, pentru a acorda autorizaţia. Dacă mai există în Europa astfel de ferme, este şi mai simplu, pentru că apelăm la legislaţia comunitară. Dacă nu, putem obţine toate informaţiile din ţările în care se produce carne de crocodil pentru consum”, a explicat directorul DSVSA Arad, Marcel Roşu.

Citiți și

Afacere inedită! Fermă de crocodili în vestul României

Preot mâncat de crocodili după ce a vrut să le arate credincioșilor cum mergea Iisus pe apă

Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu gabi badalau png
Dan Negru, prezentoator Kanal D
andreea esca si alexandre eram jpg
Cozonac
actorii din wednesday, oripilati de mancarea romaneasca jpg
niculae si rodica badalau jpg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători
Suporteri iranieni femei la partida Iran SUA la Cupa Mondială din Qatar FOTO AFP (1) jpg
Cameră de hotel - bagaj FOTO Shutterstock
image
image
image
image
index webp
brad impodobit jpg
cub cred în românia bran png
niculae si rodica badalau jpg
În Obor, lumea  cumpără orice, de  la mezeluri la brazi jpeg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători