Un turist a distrus două statui din Muzeul Vaticanului, supărat că nu l-a văzut pe Papa!

Caz incredibil! Un turist a spart două busturi romane antice de la Vatican. Incidentul a avut loc în muzeul Vaticanului, acolo unde se găsesc aproximativ 1.000 de statui.

Turistul american care a distrus busturile a fost predat poliției (Foto: Shutterstock)
Turistul american care a distrus busturile a fost predat poliției (Foto: Shutterstock)

Citește și: Un turist grăbit. A plecat de pe terasă, din Vama Veche, cu tot cu frigiderul!

Turistul, despre care presa italiană susține că e american, a lovit o statuie cu pumnul, iar pe a doua a dărâmat-o în timp ce încerca să fugă de paznici.

Se pare că bărbatul era supărat pentru că a cerut să-l vadă pe Papa Francisc, dar i s-a spus politicos că acest lucru este imposibil. Motiv pentru care, s-a enervat și a început să fie extrem de nervos, relatează CNN.

Episodul a avut loc în Museo Chiaramonti, parte a Muzeelor ​​Vaticanului, în jurul orei prânzului, miercuri. Spațiul deține aproximativ 1.000 de statui antice și se descrie ca „una dintre cele mai bune colecții de portrete romane” din lume.

Iată și: The Beatles, inamicul public nr. 1. Trupa, iertată de Vatican abia după 40 de ani

Turistul a distrus o statuie și a lovit-o pe a doua, în încercarea de a scăpa de gardieni. Cele două opere de artă au fost duse la atelierul de restaurare al muzeului, una dintre ele având nasul spart. Turistul a fost prins de poliția Vaticanului și predat autorităților italiene.

Află și: Cine e bomba-sexy care a primit "like" pe Instagram de la Papa Francisc? Vaticanul a deschis o anchetă

Busturile au fost deteriorate, dar pot fi reparate

Directorul Biroului de Presă pentru Muzeele Vaticanului, Matteo Alessandrini, a declarat pentru CNN că bărbatul american, în vârstă de aproximativ 50 de ani, se afla pe coridorul „Galleria Chiaramonte”, care adăpostește aproximativ 100 de busturi și statui.

Te-ar putea interesa și: A fost acuzată de Vatican de vagabondaj erotic. Actriţa făcea sex cu JF Kennedy, dar adora şi partidele în trei

„Busturile au fost lipite de rafturi cu un cui, dar dacă le tragi în jos cu forță, se vor desprinde. L-a tras pe unul, apoi pe celălalt, iar gardienii au venit imediat și l-au oprit și l-au trimis la poliția Vaticanului, care l-a adus la audiere. În jurul orei 17:30 a fost predat autorităților italiene. Cele 2 busturi au fost deteriorate. Unul a pierdut o parte dintr-un nas și o ureche, capul celuilalt s-a desprins de pe piedestal. În curând vor fi restaurate și duse înapoi la muzeu”., a explicat el.

Vezi și: Papa Francisc s-a rugat în Piața Sf. Petru goală și a dat binecuvântarea Urbi et Orbi

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
infidelitate jpeg
loredana groza si sotul 7 webp
cub Daniel Onoriu png
cub mașina moș craciun png
cub mihai traistariu png
image
image
image
image
image
image
vouchere pentru energie electrica jpg
Buzau 1 jpg
parlamentul european profimedia  jpg
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif