Papa Francisc, probleme grave de sănătate. A ajuns în scaun cu rotile

Zâmbitor și dornic să interacționeze cu enoriașii, Papa Francisc a participat la o întâlnire a unei organizații catolice de surori și călugărițe. Însă liderul spiritual al catolicilor din întreaga lume dă semne că e măcinat de probleme tot mai grave de sănătate. 

papa francisc jpg

Ajutat de asistenți

În vârstă de 85 de ani, Suveranul Pontif a fost adus într-un scaun rotile la evenimentul organizat în sala de audiență generală Paul al VI-lea de la Vatican. Mai mulți asistenți l-au ajutat pe Papă să se ridice din scaunul pe care îl folosește acum pentru a se deplasa și să parcurgă cei câțiva pași dintre intrarea laterală a sălii și locul său aflat în centru, notează Daily Mail. 

Deși nu este pentru prima oară când Papa Francisc folosește un scaun cu rotile, el nu a mai fost niciodată până acum surprins de presă în această ipostază. 

Ultima dată când a avut nevoie de suport pentru a se deplasa a fost în vara anului trecut. Atunci, Papa a efectuat o intervenție chirurgicală în urma unor probleme la colon. 

Citește și: Papa Francisc, apel la pace în timpul slujbei din Duminica Floriilor. Cuvinte emoționante despre Ucraina

Papa, ajutat de asistenți să se deplaseze. (Foto: Profimedia Images)

Boala de care suferă Suveranul Pontif

Papa Francisc suferă de luni bune de dureri la genunchiul drept. Din pricina aceasta, echipa care îl înconjoară pe liderul spiritual a anunțat anularea mai multor evenimente la care Papa trebuia să participe. 

În săptămânile din preajma sărbătorii Paștelui, Papa a asistat la Liturghiile oficiate în Basilica Sfântul Petru de la Vatican. Însă, atunci când nu a mai putut oficia slujbele din cauza problemelor de sănătate și a durerilor, el și-a delegat atribuțiile, fie unui arhiepiscop, fie unui cardinal de la Vatican, alegând să rămână așezat pe parcursul ceremoniilor religioase. Citește și: Paștele Catolic 2022. Mesajele transmise de Papa Francisc și președintele Klaus Iohannis

Oficialii de la Vatican nu au dorit să anunțe de ce probleme de sănătate ar suferi Papa Francisc, însă sursele din interiorul statului Papal, citate de agențiile de presă, arată că ar fi vorba despre artrită, o boală care afectează un număr mare de vârstnici.

Printre primele simptome ale artritei se află durerile articulare, rigiditatea articulară și inflamația țesutului articulației afectate de boală. Astfel, s-ar explica de ce Papa evită aparițiile publice în ultima perioadă, alegând să petreacă timp în izolare. 

Noi intervenții medicale

În cadrul audiențelor acordate la sfârșitul lunii aprilie, Papa și-a cerut scuze participanților pentru că nu a putut să se ridice, conform obiceiului, pentru a stânge mâna persoanelor prezente.

Papa a declarat pentru cotidianul italian Corriere della Sera, într-un interviu publicat marți, că va fi supus unei „intervenții cu infiltrare”. Astfel, urmează ca medicii care se îngrijesc de sănătatea Papei să îi facă o injecție pentru a ajuta la mișcarea articulațiilor. 

Despre durerile de genunchi, Papa a mai afirmat în trecut, pentru un cotidian din Argentina, că le tratează „punând gheață și luând analgezice”.

 Citește și: Papa Francisc critică dur Națiunile Unite din cauza lipsei de implicare în războiul din Ucraina

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net