Papa Francisc, apel la pace în timpul slujbei din Duminica Floriilor. Cuvinte emoționante despre Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Papa Francisc a oficiat slujba din Duminica Floriilor, la data de 10 aprilie, având în vedere că sătămâna viitoare, pe 17 aprilie, se sărbătorește Paștele Catolic. În cadrul discursului său, Suveranul Pontif a atins din nou subiectul războiului din Ucraina, îndemnând la „pace, de Paște”.

Papa Francisc, apel la pace în timpul slujbei din Duminica Floriilor Foto: AFP
Papa Francisc, apel la pace în timpul slujbei din Duminica Floriilor Foto: AFP

La finalul slujbei oficiate în Piața Sf. Petru din Vatican, în fața a zeci de mii de credincioși, Papa Francisc a îndemnat la pace, explicând posibilitatea unui armistițiu în Ucraina.

Lăsați armele! Să-nceapă armistițiul de Paște. Vă cer să vă dezarmați, dar nu pentru a vă reînarma apoi. Vă cer un armistițiu în care să se poarte negocieri reale pentru pace.”, a îndemnat Suveranul Pontif.

Papa Francisc, apel către Pace, odată cu venirea Paștelui

Papa Francisc a vorbit în cadrul slujbei de duminică și despre „nebunia războiulu” într-o „lume violentă şi rănită”, în timpul omiliei sale, amintind și de Mântuitorul Iisus Hristos. Mii de credincioşi romano-catolici au revenit în Piaţa Sfântul Petru după pandemie să îl asculte.

Când se recurge la violenţă, nu mai ştim nimic despre Dumnezeu, care este Tatăl, şi nici despre ceilalţi, care sunt fraţi. Uităm de ce ne aflăm pe lume şi comitem cruzimi absurde. O vedem în nebunia războiului, unde Hristos este din nou răstignit.”, a adăugat el.

Citește și: Mesajul lui Papa Francisc care a răscolit toată planeta

El este răstignit în refugiaţii care fug de bombe cu copii în braţe. El este răstignit în bătrânii care sunt abandonaţi la moarte, în tinerii lipsiţi de viitor, în soldaţii trimişi să-şi ucidă fraţii.", a continuat Suveranul Pontif, fără să explice însă în mod direct că se referă la situația din Ucraina.

Papa Francisc a reiterat ideea de pace și armonie în lume, odată cu venirea sărbătorii sfinte. „Încurajez să mergem spre Paşti cu iertarea lui. Pentru că Hristos mijloceşte continuu în faţa Tatălui pentru noi şi, privind lumea noastră violentă şi rănită, nu oboseşte să repete: 'Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac'”, a conchis el.

Citește și: Mesajul viral transmis de Papa Francisc la Ziua Păcii 2022

Ritualul Duminicii Floriilor comemorează intrarea lui Iisus în Ierusalim şi deschide Săptămâna Sfântă, înglobând și procesiunea ramurilor de palmier. Acest lucru s-a întâmplat și în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, în faţa a mii de oameni, eveniment care nu a mai avut loc încă din 2019, din cauza pandemiei de coronavirus.

Papa Francisc se deplasează cu mare dificultate. Are o problemă la genunchi

Papa Francisc suferă de o problemă la genunchi, așadar a binecuvântat ramurile aflate pe un altar din apropiere, fără să mai meargă, ca în anii precedenți, printre credincioși, la obeliscul din centrul pieţei. Acesta merge cu dificultate, așadar și-a citit și omilia stând așezat pe scaun și a fost dus cu maşina direct la altarul care fusese amenajat la poalele bazilicii. Cu toate acestea, Suveranul Pontif a făcut o baie de mulțime, credincioșii venind la el cu ramurile de palmier.

Papa Francisc, nenumărate apeluri către pace, în contextul războiului din Ucraina. Cum a încălcat protocolul

Amintim faptul că Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a făcut în repetate rânduri apel la pace în privința situației din Ucraina. Suveranul Pontif a încălcat și protocolul și a mers chiar și la Ambasada Rusiei de la Vatican pentru a-și exprima „îngrijorarea faţă de războiul din Ucraina”.

Mai mult decât atât, pe 2 aprilie, Papa a declarat că ia în calcul să meargă la Kiev, iar miercuri, 6 aprilie, a deplâns masacrul din Bucha și a îndemnat din nou la încetarea cât mai rapidă conflictului armat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net