Mesajul viral transmis de Papa Francisc la Ziua Păcii 2022

Ultima actualizare:

În prima zi a anului nou, Papa Francisc a rostit un mesaj de Ziua Mondială a Păcii, la Vatican. Papa a vorbit, printre altele, despre importanța protejării femeilor și a mamelor - cele care ne dau viață- și despre dialogul dintre generații.

papa francisc png

Cu ocazia celei de a 55-a Zile Mondiale a Păcii cu tema „Dialog între generații, educație și muncă - instrumente pentru construirea unei păci durabile", mesajul adresat de Papa Francisc, în bazilica San Pietro din Vatican, s-a îndreptat spre importanța protejării femeilor, condamnând violența împotriva lor, dar și impotanța dialogului dintre generații. „Cât de multă violenţă este îndreptată împotriva femeilor! Ajunge! A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu!”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc, mesaj de Ziua Mondială a Păcii, în 2022

Papa Francisc a subliniat în mesajul de anul acesta că „pacea se construiește prin dialogul dintre generații, prin educație și prin muncă. Fără aceste trei elemente lipsesc temeliile”. „Să mergem acasă gândindu-ne la pace, pace și iar pace. E nevoie de pace”, a spus Suveranul Pontif.

Pentru construcția păcii, remarcă papa în partea a doua a Mesajului său, este nevoie de dialogul dintre generații.

Într-o lume strânsă încă în cleștele pandemiei, care a provocat prea multe probleme, unii încearcă să fugă de realitate refugiindu-se în spații private, iar alții o înfruntă prin violența distrugătoare, dar între indiferența egoistă și protestul violent există o opțiune mereu posibilă: dialogul, dialogul dintre generații”, a declarat Papa Francisc.

„(..) Orice dialog sincer, deși nu este lipsit de o justă și pozitivă dialectică, cere întotdeauna o încredere de bază între interlocutori. Această încredere reciprocă trebuie să ne-o însușim din nou!

Actuala criză sanitară a amplificat pentru toți sentimentul de singurătate și replierea asupra propriei persoane. La solitudinea bătrânilor se alătură în tineri sentimentul de neputință și lipsa unei idei împărtășite despre viitor”, a spus Papa Francisc.

„A dialoga”, evidențiază papa în Mesajul pentru Ziua Păcii, „înseamnă a se asculta uni pe alții, a se confrunta, a se pune de acord și a merge împreună.

Educația este cea care oferă gramatica dialogului dintre generații, iar în experiența muncii bărbații și femeile din diverse generații se regăsesc să colaboreze, făcând schimburi de cunoștințe, experiențe și competențe în vederea binelui comun”, a mai spus Suveranul Pontif, potrivit Vatican News.

Mesajul Papei de Ziua Mondială A Păcii 2021

Papa a deplâns atunci existența diferitor forme de naţionalism, rasism, xenofobie şi chiar războaie şi conflicte care seamănă moartea şi distrugerea, multe drepturi ale omului fiind încălcate.

Papa Francisc a evidențiat marea risipă a resurselor financiare în vederea înarmării, în special pentru procurarea armelor nucleare, resurse care ar putea fi folosite în schimb pentru promovarea păcii și pentru lupta împotriva sărăciei şi garantarea tratamentelor sanitare, informează Vatican News.

Înființată de Biserica Catolică în 1967, la inițiativa Sfântului Paul al VI-lea, Ziua Mondială a Păcii este marcată anual pe 1 ianuarie, în Octava Nașterii Domnului, „Principele Păcii”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
33b664b332973aba jpg
image
image
image
image
image
image
loterie jpg
Vitamine pentru piele jpg
pana pasare huia colaj captura video jpg
Salonul Auto Beijing, Xpeng, foto Facebook
yasushi takahashi captura video jpg
bomba satu mare jpg
femeie intrus1 jpg
avere bani bogati 1200x900 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net