Mesajul lui Papa Francisc, de Crăciun: «Uitați-vă dincolo de lumini și gândiți-vă și la cei săraci”»

Ultima actualizare:

Papa Francisc a ținut, vineri seară (24 decembrie), slujba din Ajunul Crăciunului în fața a aproximativ 2.000 de persoane, în Bazilica Sf. Petru. Slujba de la Vatican a avut loc în ciuda reapariției cazurilor de COVID-19, care a determinat un nou mandat de vaccinare pentru angajații Vaticanului.

Papa Francis a susținut un discurs emoționant Foto: Getty Images
Papa Francis a susținut un discurs emoționant Foto: Getty Images

Singurul de la slujbă fără mască, Papa Francisc a trecut pe culoarul central în timp ce corul Capelei Sixtine a cântat „Noel”, dând startul sărbătorii de Crăciun a Vaticanului, care comemorează nașterea lui Isus într-o iesle din Betleem. A rămas fără mască pe tot parcursul slujbei.

Papa Franscis a susținut un discurs în fața a 2.000 de oameni

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să se concentreze asupra lui Isus și să-și amintească că a venit pe lume sărac, fără măcar un pătuț potrivit.

«Isus, la naşterea sa, este înconjurat de cei mici, săraci (...), aproape de cei uitaţi, aflaţi la periferie, acolo unde demnitatea umană este pusă la încercare. Să lăsăm în urma noastră regretele acestei grandori pe care nu oavem. Să renunţăm la plângeri şi la feţe triste, la aviditatea care ne lasă nesatisfăcuţi», a spus Papa Francisc sub baldachinul desenat de Bernin.

«Frați și surori, stând în picioare în fața ieslei, contemplăm ceea ce este central, dincolo de toate luminile și decorațiunile, care sunt frumoase. Contemplăm Copilul. Prin intermediul lor (al săracilor n.r.) vrea El să fie onorat. În această noapte plină de iubire, să avem o singură teamă.

Aceea de a jigni dragostea lui Dumnezeu, de a-l răni disprețuindu-i pe cei săraci cu indiferența noastră. Iisus îi iubește, iar într-o zi ei vor fi cei care ne vor primi în Rai», a adăugat Papa.

De asemenea, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe oameni să se dea «o demnitate muncii omului, pentru că omul este stăpânul şi nu sclavul muncii«»).

«Să nu se mai moară la muncă! Să ne angajăm la acest lucru!», a mai spus Papa Francisc

Aceasta a fost a doua slujbă consecutivă de Crăciun în timpul pandemiei Covid-19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net