I-a luat pe toți prin surprindere! Papa Francisc, vizită neașteptată într-un magazin de muzică

Suntem obișnuiți să auzim lucruri inedite despre Papa Francisc (85 de ani) însă ultima sa ispravă este chiar una foarte emoționantă. Se știe că pontiful iubește ieșirile private în afara vaticanului și adoră momentele în care se poate purta ca un om normal. De data aceasta, Papa a vizitat un magazin de muzică din centrul capitalei, în Via della Minerva, lângă Panteon.

image

Marți seara, cine a trecut prin fața magazinului Stereosound, din centrul Romei l-a putut vedea pe Papa francisc ieșind zâmbitor cu un DC în mână. Făcuse o vizită neanunțată, care a fost surprinsă de un reporter care se afla în apropiere. Javier Martinez-Brocal, directorul agenției de știri Rome Reports, a spus că se afla în cartierul Panteonului din Roma când a observat un Fiat 500 alb cu numere de înmatriculare de la Vatican și câteva mașini de poliție parcate în fața magazinului Stereosound. Jurnalistul a povestit că suveranul a stat de vorba cu proprietarul aproximativ 12 minute. Se pare că fostul cardinal Jorge Mario Bergoglio a fost client al magazinului în timpul vizitelor sale la Roma și le-a promis proprietarilor că va mai veni în vizită. Și iată că evenimentul s-a produs. 

Proprietarul „Stereosound” a declarat că vizita Suveranului Pontif i-a provocat „o emoție imensă”, potrivit Corriere.it. „Sfântul Părinte este pasionat de muzică și era deja clientul nostru, cu ani în urmă, când era încă cardinal. Apoi, desigur, nu l-am mai văzut niciodată. Și acum a venit să ne vadă. Este un cadou pe care i l-am făcut-o, un CD cu muzică clasică”. 

Papa Francisc, un mare iubitor de muzică clasică

Părintelui Antonio Spadaro, în primul său interviu la La Civiltà Cattolica, i-a spus: „În muzică îl iubesc pe Mozart, desigur. Acel ”Et Incarnatus” este de neîntrecut: te aduce aproape de Dumnezeu! Iubesc Mozart interpretat de Clara Haskil.  Îmi place să ascult Beethoven. Și apoi Pasiunile lui Bach. Piesa lui Bach pe care o iubesc atât de mult este ”Erbarme Dich”. Sublim. Apoi, la un alt nivel, nu le fel de intim la fel, îl iubesc pe Wagner. Îmi place să-l ascult, dar nu întotdeauna. Tetralogia inelului interpretată de Furtwängler la Scala în anii 1950 este cel mai frumos lucru pentru mine. Dar și Parsifal interpretat în ’62 de Knappertsbusch”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net