Unde se află cel mai mare mall din lume. Are peste 700 de magazine

Iran Mall este cel mai mare centru comercial din lume, dar și unul dintre cele mai masive proiecte comerciale, culturale și sociale din lume. Acesta este situat în nord-vestul Teheranului, Iran, lângă Lacul Chitgar. Complexul polivalent a fost proiectat pe un teren cu o suprafață de 317.000 de metri pătrați și are șapte etaje.

Iran Mall
Iran Mall a fost deschis în 2018 (Foto: Wikipedia.org)

Întreaga sa suprafață de infrastructură acoperă 1,35 milioane de metri pătrați, fiind în continuă dezvoltare. În anii următori, se preconizează că suprafața va ajunge la 1,60 milioane de metri pătrați, potrivit Oddity Central.

Începând cu anul 2014, peste 1.200 de antreprenori și aproximativ 25.000 de muncitori au lucrat non-stop pentru a transforma cel mai mare centru comercial din lume în realitate. În 2018, prima fază de construcție a fost finalizată, când au fost inaugurați 267.000 de metri pătrați de suprafață de închiriat și 708 unități de vânzare. În același an, Iran Mall a stabilit un record Guinness pentru cea mai lungă turnare continuă de beton din lume - cu tone de beton turnate non-stop timp de 6 zile consecutive.

Lux și opulență la interior

Iran Mall arată ca un palat în interior (Foto: wikipedia.rog)
Iran Mall arată ca un palat în interior (Foto: wikipedia.rog)

Iran Mall are peste 700 de magazine, cu mărci locale și internaționale, care oferă o varietate de bunuri și servicii, dar și o serie de facilități pe care nu le vedeți la majoritatea mall-urilor din întreaga lume. Spre exemplu, Iran Mall se laudă cu 12 cinematografe IMAX, precum și o sală de teatru de ultimă generație cu o capacitate de 2.000 de locuri.

Totodată, există un muzeu în incinta centrului comercial, dar și mai multe galerii de artă. În ceea ce privește opțiunile de divertisment, Iran Mall găzduiește un parc de distracții impresionant, terenuri de tenis pe acoperiș, un hotel și mai multe săli de conferințe. Un nou hotel de 5 stele și un centru sportiv modern urmează să se deschidă în curând, întrucât acest complex comercial este în continuă evoluție.

Iran Mall dispune, de asemenea, de mai multe spații inspirate de arta și cultura persană. Bazarul tradițional al Iran Mall este inspirat de piețele din Tabriz, Isfahan și Shiraz, în timp ce Grădina Didar este inspirată din arhitectura tradițională din cărămidă, din centrul Iranului, și este decorată cu palmieri și fântâni arteziene.

image
image
image
image
image
image
cum cureti energiile negative din obiectele tale feng shui 4 jpg jpeg
studenti jpg
Untitled jpeg
Maternitate Botasani  jpeg
pensie jpg
Erik cel Sfânt și cruciada din Finlanda jpeg
tichete de masa jpg
image
actualitate.net