Unde se află cel mai mare mall din lume. Are peste 700 de magazine

Iran Mall este cel mai mare centru comercial din lume, dar și unul dintre cele mai masive proiecte comerciale, culturale și sociale din lume. Acesta este situat în nord-vestul Teheranului, Iran, lângă Lacul Chitgar. Complexul polivalent a fost proiectat pe un teren cu o suprafață de 317.000 de metri pătrați și are șapte etaje.

Iran Mall
Iran Mall a fost deschis în 2018 (Foto: Wikipedia.org)

Întreaga sa suprafață de infrastructură acoperă 1,35 milioane de metri pătrați, fiind în continuă dezvoltare. În anii următori, se preconizează că suprafața va ajunge la 1,60 milioane de metri pătrați, potrivit Oddity Central.

Începând cu anul 2014, peste 1.200 de antreprenori și aproximativ 25.000 de muncitori au lucrat non-stop pentru a transforma cel mai mare centru comercial din lume în realitate. În 2018, prima fază de construcție a fost finalizată, când au fost inaugurați 267.000 de metri pătrați de suprafață de închiriat și 708 unități de vânzare. În același an, Iran Mall a stabilit un record Guinness pentru cea mai lungă turnare continuă de beton din lume - cu tone de beton turnate non-stop timp de 6 zile consecutive.

Lux și opulență la interior

Iran Mall arată ca un palat în interior (Foto: wikipedia.rog)
Iran Mall arată ca un palat în interior (Foto: wikipedia.rog)

Iran Mall are peste 700 de magazine, cu mărci locale și internaționale, care oferă o varietate de bunuri și servicii, dar și o serie de facilități pe care nu le vedeți la majoritatea mall-urilor din întreaga lume. Spre exemplu, Iran Mall se laudă cu 12 cinematografe IMAX, precum și o sală de teatru de ultimă generație cu o capacitate de 2.000 de locuri.

Totodată, există un muzeu în incinta centrului comercial, dar și mai multe galerii de artă. În ceea ce privește opțiunile de divertisment, Iran Mall găzduiește un parc de distracții impresionant, terenuri de tenis pe acoperiș, un hotel și mai multe săli de conferințe. Un nou hotel de 5 stele și un centru sportiv modern urmează să se deschidă în curând, întrucât acest complex comercial este în continuă evoluție.

Iran Mall dispune, de asemenea, de mai multe spații inspirate de arta și cultura persană. Bazarul tradițional al Iran Mall este inspirat de piețele din Tabriz, Isfahan și Shiraz, în timp ce Grădina Didar este inspirată din arhitectura tradițională din cărămidă, din centrul Iranului, și este decorată cu palmieri și fântâni arteziene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net