Vacanțe de vis în Europa. Un loc din România intră în topul celor mai frumoase orașe medievale

Ultima actualizare:

Cauți o vacanță de vis în Europa? Atunci trebuie să privești topul celor mai frumoase orașe medievale de pe „bătrânul continent”. În clasamentul făcut de cei de la European Best Destinatios, un loc din România e așezat alături de orașe minunate din Italia, Franța sau Spania.

Topul celor mai frumoase orașe medievale din Europa
Topul celor mai frumoase orașe medievale din Europa

Vacanțe de vis în Europa. Cele mai frumoase orașe medievale 

Oricine se află în căutarea unui city break poate să inspecteze acest top pentru a găsi idei și inspirație atunci când planifică următoarea ieșire din țară.

Totuși, trebuie precizat că printre locurile unde ne invită cei de la European Best Destinatios se numără și un oraș cunoscut din România. Mai întâi, însă, cei care au făcut topul orașelor medievale ne trimit în Spania. Mai exact, ne lăsam purtați de imaginație în Avila, un oraș fermecător din regiunea Castilla y Leon.

Avila, Spania
Avila, Spania

Fondat în secolul al XI-lea pentru a proteja teritoriile spaniole de invaziile arabe, Avila impresioneză prin zidurile sale medievale. Pasionații de fotografie pot trage cadre memorabile dacă opresc la câțiva kilometri de orașul spaniol.

Cele mai frumoase orașe medievale din Europa

Toscana nu mai are nevoie de niciun compliment. Toate epitetele au fost epuizate și niciun cuvânt nu mai poate cuprinde magia acestei regiuni din Italia. În acest decor de poveste, cei care au realizat topul s-au încumetat și au ales (din cele 1000 de locuri de vis) orașul San Gimignano. Cine ajunge în această zonă, nu trebuie să rateze orașul recunoscut după turnurile sale impunătoare.

San Gimignano, Toscana
San Gimignano, Toscana

Din topul celor mai frumoase orașe medievale din Europa nu poate să lipsească și ceva franțuzesc. Cei de la European Best Destinations ne trimit în Rocamadour, pentru o vacanță de vis. Fermecătorul loc din sudul Franței are o populație de doar 689 de locuitori.

Rămânem în Franța, unde găsim cel mai frumoș oraș fortificat din Europa. Situat în apropiere de granița cu Spania, Carcassonne este unul din cele mai bine conservate orașe medievale din Europa, spun cei care au realizat clasamentul.

Vacanțe de vis în Europa. Un loc din România a prins topul celor mai frumoase orașe medievale

În top se regăsesc și orașele Bruges, Tallinn, Dubrovnik, dar și alte comori mai puțin cunosute precum Obidos (Porgugalia), Motovun (Croația), Rothenburg (Germania) sau Besalu (Spania).

Totodată, cei de la European Best Destinations au inclus pe listă un loc din România. Este vorba de Oradea, pe care l-au numit „unul din cele mai potrivite orașe medievale din Europa”.

Bineînțeles, Cetatea Oradea a reprezentat punctul forte care a făcut posibilă această selecție în top. Aceasta este în mod indiscutabil una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale târzii din Transilvania şi de pe teritoriul întregii ţări. De altfel, în secolul al XV-lea, Cetatea Oradea a reprezentat unul dintre cele mai importante centre religioase și politice din sud-estul Europei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net