VIDEO. Câțiva bărbați au fost supuși durerilor menstruale, cu un simulator. Reacția lor, virală pe TikTok

Ultima actualizare:

Durerea menstruală poate fi foarte chinuitoare, iar uneori este atât de intensă, încât cea care o îndură își anulează orice în ziua respectivă, inclusiv școala sau serviciul. Problema a fost abordată altfel la o recentă expoziție organizată în Calgary Stampede, Statele Unite. Cu ajutorul unui simulator, câțiva bărbați au fost invitați să se confrunte cu durerile menstruale. Unii au acceptat, iar reacțiile lor au stârnit mii de comentarii pe rețelele sociale.

image

Bărbații au primit provocarea râzând, apoi le-au dat lacrimile de durere

Recenta expoziție din Statele Unite a stârnit amuzamentul în întreaga lume, abordând tema durerilor pe care le suportă lună de lună o femeie. Într-o serie de videoclipuri virale pe TikTok, bărbații au avut ocazia de a experimenta durerile menstruale, cu ajutorul unui simulator.

Curioși, mai mulți bărbați, prezenți la evenimentul din Calgary Stampede au acceptat provocarea amuzați și s-au oferit voluntari.

Reprezentanții companiei producătoare le-au montat voluntarilor un stand cu un simulator de durere menstruală, potrivit Yahoo! Life, scrie Adevărul.

Rezultatul? Bărbați cu pălării de cowboy, schmonisiți de grimase de durere, oferă o perspectivă comică asupra situației. Videoclipurile au devenit virale pe rețelele sociale.

Durerea menstruală, o durere subestimată de bărbați

Mulți dintre voluntari au reacționat, în mod previzibil, la simulatorul de durere crescut treptat de la unu la zece. Bărbații au simțit, într-o manieră cât de cât realistă, intensitatea durerii menstruale, culminând cu expresii surprinzătoare și, în unele cazuri, chiar lacrimi.

În spatele acestei acțiuni stă misiunea de a oferi oamenilor o perspectivă asupra a ceea ce implică această durere, adesea subestimată sau neînțeleasă.

„Multe femei experimentează cantități extreme de durere și sunt invalidate în anumite aspecte ale vieții lor de profesorii, antrenorii, prietenii și medicii lor. Așa că aducem simulatorul de menstruație pentru a le oferi bărbaților o idee despre ceea ce trebuie ele să îndure”, a explicat Lux Perry, CEO-ul companiei organizatoare, numită Somedays pentru Global News Canada.

Experiența dureroasă a menstruației, numită dismenoree, conform Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie, este o realitate pentru mai mult de jumătate dintre femeile care au menstruație, durând în medie de 1 până la 2 zile în fiecare lună. Pentru unele femei, durerea este atât de severă încât îi afectează activitățile normale.

Desigur, aceasta este o simulare și nu poate reflecta cu adevărat complexitatea și variabilitatea durerii menstruale. Cu toate acestea, initiațiva a adus în prim-plan subiectul și a stârnit discuții despre necesitatea de a înțelegere, susținere și empatie față de femei, care experimentează lunar o astfel de durere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net