Ce afecțiuni indică durerile menstruale
Durerile menstruale greu de suportat nu trebuie acceptate ca o normalitate. În funcție de durată și de neplăcerile care o însoțesc pot indica boli grave, ca endometrioza sau prezența unor chisturi.
Endometrioză
Dacă ai între 25 şi 40 de ani şi durerea menstruală apare în a doua zi a sângerării, agravându-se treptat, iar menstruaţia se menţine mai mult de opt zile, cu un flux abundent, este posibil să suferi de endometrioză. Este o afecţiune caracterizată prin faptul că mucoasa uterină se extinde în afara uterului, adică în trompele uterine, în ovare sau în ţesutul din bazin. Atenţie: netratată la timp şi corect, endometrioza poate provoca infertilitate.
Fibrom uterin
Ţesuturile necanceroase crescute în zona uterului se numesc fibroame uterine. Ele pot afecta femeile mai ales după vârsta de 40 de ani şi se manifestă prin durere menstruală. Alături de durere, apare menstruaţia prelungită, chiar sângerările în afara ciclului menstrual, constipaţia, urinările dese. Atunci când iei contraceptive care conţin o cantitate mare de estrogen, fibromul uterin îşi poate mări dimensiunile.
Află pe Clicksanatate.ro ce alte boli pot fi semnalate de durerile menstruale!