VIDEO Nutriționistul Anca Alungulesei, rețeta de pâine care nu îngrașă
Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, cu peste 10 ani de experiență în domeniul alimentației sănătoase, a descoperit pâinea și ciocolata care nu îngrașă.
"Atât pâinea cât și ciocolata sunt în topul preferințelor majorității oamenilor. În momentul în care afli că, pentru a slabi, nu mai ai acces la ele, gradul de motivație scade considerabil. Și acest lucru se întâmplă nu pentru că persoana ar avea o problema cu motivația, ambiția și autocontrolul, ci pentru că glucoza a pus cu adevărat stăpânire atât pe corpul, cât și pe creierul lor. Și atât corpul, cât și creierul o cer incontinuu”, își motivează Anca Alungulesei “găselnița”-minune cu produsele interzise în dietele obișnuite, dar permise în Psiho-Dieta pe care Anca a creat-o.
Ce este Psiho-Dieta
Rețetele de preparate delicioase, dar de obicei “interzise”, create de Anca Alungulesei sunt rapide și se fac ușor: “Ceea ce fac eu în Psiho-Dietă se numește că nu îți pun pofta în cui, ci îți mut cuiul mai jos. Înlocuim făina și zahărul cu alte ingrediente care să ne conducă la un produs cu același aspect și gust, însă prietenos cu silueta. Sunt extrem de gustoase și oferă sațietate atât corpului, cât și creierului persoanei care dorește să slăbească, dar care nu poate renunța la dulciuri și la pâine. Pentru că au o cantitate mică de carbohidrați, sunt sănătoase, dar satisfac papilele gustative, oferă senzația de sațietate, iar cu ajutorul lor nu simți că ești la dietă, deși slăbești”, susține terapeutul în nutriție Anca Alungulesei care a creat și un ghidaj video pentru rețeta sa de pâine care nu îngrașă.
“Corpul nostru funcționează exact ca o mașină, are nevoie de energie, ca să funcționeze. Însă, de fapt, corpul nostru funcționează ca o mașină hibrid, care are potențialul de a fi alimentată de două surse de combustibil diferite. GLUCOZA și GRĂSIMI. În dieta modernă, carbohidrații ocupă un procent de 60, uneori chiar 70%. Cu alte cuvinte, alimentația majorității oamenilor se bazează pe carbohidrați simpli și complecși, adică amidon și zahăr. Când alimentația conține un procent atât de mare de glucoză, efectele colaterale nu întârzie să apară: obezitate, imunitate scăzută, diabet sunt doar câteva exemple. Planul alimentar din Psiho-Dietă se bazează pe alimente cu conținut scăzut de glucide, plin de verdețuri, legume și fructe, care echilibrează nivelul zahărului din sânge și fluctuațiile de energie și produc un efect antiinflamator asupra organismului, sunt bogate în fibre și grăsimi sănătoase, cu un echilibru la nivelul proteic pentru prevenirea pierderii musculare. Tot ceea ce mâncam în Psiho-Dietă are că scop restabilirea funcționării GRELINEI (hormonul foamei), dar și a LEPTINEI (hormonul sațietății). Așadar, ceea ce mâncăm în Psiho-Dietă este gustos, sățios și arde excesul de grăsime corporală”, consideră Anca Alungulesei.