Vrei să ai lămâi proaspete peste iarnă? Trucul care te va ajuta să te bucuri de ele luni întregi

Chiar dacă lămâile sunt adesea asociate cu răcoritoarele pe care le savurăm vara, ele rămân un ingredient esențial și în timpul sezonului rece, când sunt folosite mai ales în ceaiuri. De aceea, este util să știi un truc simplu care te va ajuta să te bucuri de savoarea lor chiar și în lunile reci ale anului.

Lămâile, nelipsite din ceaiuri în sezonul rece. Foto: arhiva.
Lămâile, nelipsite din ceaiuri în sezonul rece. Foto: arhiva.

Importanța lămâilor în bucătărie

Atât sucul, cât și coaja lămâilor aduc o notă distinctivă în preparatele culinare, de la prăjituri la ceaiuri și alte delicii. Cu toate acestea, gustul lămâilor poate să difere în funcție de anotimp, ceea ce face dificilă menținerea prospețimii lor și în timpul iernii.

Cum să păstrezi lămâile proaspete pe timpul iernii

Pentru a păstra lămâile proaspete și delicioase chiar și în sezonul rece, ai nevoie doar de câteva ingrediente comune în gospodărie și de un truc simplu pe care să-l aplici.

Metoda cu lumânarea și borcanul

Iată ce trebuie să faci în acest caz: în primul rând, sterilizează borcanele în care dorești să păstrezi lămâile. Pune fructele în borcanele sterilizate și adaugă o lumânare mică. Aprinde lumânarea și închide ermetic borcanul.

Lumânarea va consuma oxigenul din borcan, creând un mediu lipsit de oxigen, ceea ce va menține lămâile proaspete mai mult timp.

Folosirea nisipului

Înainte de toate, ai grijă să folosești un nisip uscat. Așază un strat de aproximativ 3 cm de nisip pe fundul recipientului în care vei depozita lămâile. Pune lămâile într-o hârtie de copt și adaugă un alt strat de nisip peste ele. Nisipul va ajuta la absorbția umidității și la menținerea prospețimii lămâilor.

Și ceara te ajută să păstrezi aceste fructe proaspete

Topește ceara. Cu ajutorul unei pensule, aplică un strat subțire de ceară topită pe fiecare lămâie individual. Lăsați ceara să se usuce și depozitați lămâile într-o cutie ventilată.

Aceste trucuri simple îți va permite să te bucuri de lămâi proaspete și delicioase chiar și în sezonul rece. Alege metoda care ți se potrivește cel mai bine și pregătește-te să savurezi gustul autentic al lămâilor în orice sezon al anului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net