Vrei să mergi în Como, Italia? Pregătește-ți portofelul! Iată cât costă o apă plata

O turistă din Lecco a avut o surpriză de proporții la primirea notei de plata într-un local cu vedere la Lacul Como.

Vedere asupra Lacului Como, regiunea Lombardia, nordul Italiei.
Varenna, Italia: vedere asupra Lacului Como. Foto: Shutterstock

Aceasta era într-o excursie în afara orașului și cunoștea bine această zona turistică, nefiind prima dată când o vizita. Nu i-ar fi trecut niciodată prin minte că ar fi putut fi ,,jecmănită”, deoarece intrase într-un bar obișnuit, fără pretenții, iar comanda era minimă. Ceruse doar o cafea și o apă plată.

Cât a plătit până la urmă turista

Nota de plată pentru cafeaua și apa plată consumate în localul din centrul orașului a fost exagerat de umflată, fiecare băutură fiind taxată cu 10 euro, femeia plătind în total 20 de euro, relatează Corriere della Sera.

Clienta a povestit experiența neplăcută pe rețelele de socializare, postând și nota de plată.

,,Nimic sofisticat sau exotic la masă. Doar o cafea dublă și o apă plată de 75 cl, chestii care, ca să fim pesimiști, te-ar putea costa 5 euro sau puțin mai mult. În schimb, 20 de euro în total, 10 pe băutură.”

20 de euro pentru o cafea, suntem în Como sau în Capri?”, se întreba retoric femeia. Aceasta s-ar fi putut aștepta ca acest preț să fie cerut în orașe ca Veneția, Milano, Roma sau Napoli, în niciun caz acolo, neputând să accepte prețul de 20 de euro pentru cele două băuturi non-alcoolice.

Problema se repetă în timpul sezoanelor turistice

Prețul piperat solicitat turiștilor nu reprezintă o surpriză în zonă, mai ales în timpul sezonului estival, perioadă în care se primesc multe reclamații, mai ales cu privire la localurile din centrul orașului Como. Comercianții se apără, însă, afirmând că prețurile sunt întotdeauna afișate afară, pentru ca fiecare posibil client să își facă propriile calcule.

Lacul Como magnet de turiști

Lacul Como reprezintă unul din obiectivele turistice deosebit de frumoase și căutate din nordul Italiei, aflându-se pe lista multor iubitori de calatorii. Este asaltat de turiști veniți din toate colțurile lumii, mai ales în lunile de vară.

Se află în regiunea Lombardia la o distanță de aproximativ 45 km de Milano și este înconjurat de numeroase orașe și sate pitorești.  

image
image
image
image
image
image
Protest sindicate educatie greva profesori 30 mai 2023 FOTO Inquam photos Octav Ganea
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
Imagine WhatsApp 2023 06 03 la 17 52 36 jpg
concediul de odihnă
laboratory 2815641 1280 jpg
mancare jfif