Vrei un concediu de vis? Iată cele mai frumoase destinații turistice din Turcia

Mugla, regiune amplasată între Marea Mediterană și Marea Egee, găzduiește una dintre cele mai faimoase locuri turistice ale Turciei, inclusiv Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datca, Gocek, Oludeniz și Koycegiz. Cu două aeroporturi internaționale în Bodrum-Milas și Dalaman, regiunea îi uimește pe toți vizitatorii său prin prisma peisajelor sale, a orașelor antice pline de artefacte și a golfului său.

Locuri speciale de vizitat în Turcia
Locuri speciale de vizitat în Turcia

Bodrum, un paradis pentru turiști

Bodrum, fără îndoială este printre cele mai populare destinații de vacanță de-a lungul frumoasei linii de coastă din Turcia. Amplasat pe o coastă minunată cu ape strălucitoare, nisipul auriu și plajele cu steag albastru, Bodrum oferă experiențe de vacanță ideale pentru cei care iubesc soarele și marea pentru că pune la dispoziția turiștilor numeroase activități acvatice, precum scufundările.

Pentru cei care iubesc istoria, atât Castelul Bodrum, construit de celebrii cavaleri din Rhodos în secolul al XC-lea, cât și Muzeul Subacvatic Bodrum din interiorul castelului sunt de văzut neapărat. Mai mult, trebuie vizitate și ruinele mausoleului din Halicarnas, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, care aduc orașului un sentiment de antichitate. Oaspeții se pot bucura aici de vederi superbe ale docurilor care sunt împodobite cu palmieri și eucalipt, dar și porturile de agrement unde „guletele” (bărci tipice pentru Bodrum) sunt ancorate alături de nave de peste 3.000 de ani vechime. Portul este de asemenea, punctul de plecare pentru majoritatea călătoriilor cu barca. De la excursii cu barca pe toată durata zilei la croaziere albastre de câteva zile. Cinele din Bodrum, o destinație culinară nemaipomenită sunt îmbunătățite de priveliști spectaculoase cu apusul, în special în porturile și zonele de pe litoral care găzduiesc restaurante care servesc cele mai emblematice preparate  turcești.

Vacanțe speciale în Turcia, cu destinații superbe
Vacanțe speciale în Turcia, cu destinații superbe

Fathiye: O destinație natură plină de atracții turistice

Cu frumusețea ei naturală, plajele apreciate, golfurile liniștite, priveliștile spectaculoae, Fethiye, o altă stațiune turistică binecunoscută din Mugla, este o destinație populară pentru vacanța de vară.

Oludeniz, remarcat pentru țărmul său pitoresc, iar Valea Fluturilor (Kelebekler Vadisi), gazdă a peste 80 de specii de fluturi și o zonă natural protejată încă din 1995, sunt două dintre cele mai populare locuri turistice din Fethiye. Pitorescul Golf Kabak, aflat la aproximativ o oră de mers cu mașina de Fethiye, este favoritul turiștilor.

Calea Lycian, una dintre cele mai bune rute de traseu de lungă distanță din lume, este, de asemenea, localizată la Fethiye, precum și Canionul Saklikent, plin de stânci și pârâul Eșen, care curge de-a lungul canionului. Totodată aici, pot fi observate și foarte multe peșteri subterane. În plus, orașul este binecunoscut pentru locurile sale de scufundări, deoarece apele sale de coastă găzduiesc o gamă variată de pești și de plante marine. Fethiye are de asemenea și locația denumită Babadag, unul dintre cele mai importante centre de parapantă din Turcia și din lume.

destinatii in Tucia unde te poti relaxa
destinatii in Tucia unde te poti relaxa

Marmaris: o destinație ideală pentru turiști

Marmaris oferă o frumusețe natură deosebită, o istorie antică interesantă, mare și nisip. Mulți turiști vizitează în fiecare an stațiunea pentru plajele sale frumoase. Sunt vizitate locuri precum Turunc și Icmeler.

Pasionații de istorie se vor bucura să vadă orașul antic Physkos, unul dintre orașele – port critice din Carian; Castelul Marmaris care găzduiește acum Muzeul de Arheologie Marmaris și Bedesten (bazarul lor acoperit) locație care și-a păstrat viața din trecut până în prezent. Insula Cleopatra, cunoscută și sub numele de Insula Sedir, atrage vizitatori care doresc să înoate în ape răcoritoare și să observe structuri istorice.

Cunoscută pentru elementele sale vizuale și protejată datorită semnificației sale istorice, insula găzduiește situri antice precum Templul lui Apollo, un teatru și o necropolă. Selimiye și Bozburun, cele două localități de pe plaja din Marmaris, care au și un terminal de croaziere, garantează o vacanță liniștită.

Locuri multe exotice in Turcia
Locuri multe exotice in Turcia

Fethiye și este unul dintre orașele CittaSlow din Turcia. Oaspeții care se alătură excursiilor cu barca pe lacul Koycegiz se pot delecta cu parfumul florilor de portocal și al copacilor de gumă dulce și pot avea de asemenea, șansa de a vedea țestoasele marine Caretta care trăiesc în Zona special de protecție a mediului Koycegiz – Dalyan.

Orașul antic Kaunos, una dintre cele mai vechi așezări din regiune și printre cele mai spectaculoase orașe ale civilizației cariene, captivează vizitatorii, în special cu mormintele din stâncă datând din secolul al IV-lea î.Hr.

Muntele Sandras, o prelungire a Munților Taur în peisajul distinctive din Koycegiz, oferă, de asemenea drumeții minunate, camping și activități de aventură. Muntele sandras are și un traseu fantastic pentru ciclism montan. Oferind o atmosferă linișită și un aer curat.

In Turcia marea te cheama la ea
In Turcia marea te cheama la ea

Datca. O destinație senină

Datca este peninsula lui Mugla. Noua Datca, principala așezare a orașului găzduiește numeroase restaurant, cafenele, pub-uri și lacul Ilica, plin de pește și de rate. Cu străzile sale pietruite, magazinele modeste și locuitorii prietenoși Old Datca este un loc pitoresc care trebuie văzut.

Orașul antic Knidos, situate lângă capătul vestic al peninsulei Datca este un paradis diferit care transport turiștii înapoi în timp. Aici, bucătăria locală produsă cu ierburi și plante, fructe de mare, miere de cimbru și migdale, oferă câteva specialități turcești pe care nu trebuie să le ratezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net