FBI, bănuit la fel ca şi CIA în scandalul interogatoriilor abuzive

Ultima actualizare:

    Un cetăţean american susţine că a fost maltratat decătre FBI
Un cetăţean american susţine că a fost maltratat decătre FBI

Cetăţeanul american Amir Meshal, musulman din New Jersey, a depus o reclamaţie la un tribunal din Washington împotriva agenţilor poliţiei federale a SUA, FBI,  pentru că l-au deţinut în 2007 ilegal şi l-au interogat în Kenya, Etiopia şi Somalia.

Meshal cere compensaţii financiare pentru că a fost supus în afara teritoriului american unor "condiţii de detenţie inumane" şi "interogatorii abuzive".

Plecat la Mogadiscio la sfârşitul anului 2006 pentru a studia Islamul, Amir Meshal a vrut să părăsească ţara când luptele s-au declanşat la începutul anului 2007 în capitala somaleză. Dar a fost arestat la frontiera kenyană de poliţie şi transferat la Nairobi.

Potrivit reclamaţiei, el a fost interogat mai multe zile de agenţi ai FBI care îl acuzau că ar avea legături cu Al-Qaida. Meshal asigură că agenţii respectivi l-au ameninţat că îl vor trimite în Israel unde "va fi făcut să dispară" sau în Egipt unde "există mijloace care să-l convingă să vorbească".

Amir Meshal mai susţine că agenţii FBI l-au trimis apoi în Ethiopia şi în Somalia pentru că nu existau suficiente elemente care să-l acuze pentru a-l aduce în SUA şi a-l inculpa. În trei luni petrecute în aceste două ţări, el nu a fost interogat decât de agenţi ai FBI şi închis în secret în condiţii deosebit de penibile, afirmă el în plângere.

În cele din urmă, Meshal a fost retrimis în SUA fără nici un cap de acuzare împotriva lui.

Amir Meshal consideră că a fost victima programului de transfer al deţinuţilor suspectaţi de terorism în terţe ţări pentru a fi interogaţi acolo, eludând reglementările Constituţiei SUA. Acest program a fost dezvoltat de administraţia Bush după 11 septembrie 2001, fiind interzis la preluarea puterii de către preşedintele Barack Obama, precizează Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net