Florian Ghimpu: «Nu-mi oblig fetiţa să mănânce»
Este expert în relaţia cu cei mici. Îi iubeşte, îi înţelege şi scoate de la ei cele mai năstruşnice “perle”, în cadrul emisiunii sale, „Copiii spun lucruri trăsnite” (Prima TV). Cum se poartă cu propriul copil, ce îi găteşte şi cum îl face să mănânce? Florian Ghimpu are micile lui secrete.
Sara Maria, fetiţa de 7 ani a lui Florian, nu este un fan înrăit al legumelor, dar nici al cărnii. Ca orice copil, şi ea face mofturi la mâncare. Tatăl ei îi face mâncăruri rapide, cum ar fi paste, supe, sau ghivechi cu legume, una dintre puţinele mâncăruri cu legume pe care le acceptă.
Prezentatorul tv se mândreşte cu o fetiţă isteaţă de 7 ani, Sara Maria
I le pune în farfurii colorate şi le ornează în tot felul de forme haioase, care reprezintă animăluţe. Supa de găluşte şi sarmalele cu iaurt sunt două dintre felurile ei preferate de mâncare.
„Nu am încercat niciodată să o forţez cu mâncarea. Am mers pe principiul după care am fost crescut şi eu - dacă ţi-e foame, mănânci şi pietre fierte - spunea mama. Am încercat, de-a lungul timpului, să-i explic importanţa hranei şi mai ales a meselor sănătoase. Din fericire, Maria este un copil care înţelege o explicaţie argumentată, pe înţelesul ei", spune Florian Ghimpu.
Astfel, fetiţa lui ştie foarte bine că fast-food-ul nu e bun, chiar dacă uneori tânjeşte după el. Dar cedează repede şi acceptă varianta de mâncare sănătoasă propusă de tatăl ei. Nu i se dau prăjeli sau condimente în exces.
„Oricum, ei nu-i plac grăsimile, sucurile şi, culmea, nici nu exagerează cu dulciurile, din fericire. Mai avem discuţii despre gastronomie atunci când mai aude câte un copil la emisiune vorbind despre mâncare. De exemplu, m-a întrebat dacă am reţinut cum se face rulada chinezească cu stafide, prezentată de un băieţel, că poate o facem şi noi acasă", mai povesteşte prezentatorul de la Prima TV.
În ceea ce priveşte stilul său alimentar, recunoaşte că de câţiva ani buni este mai atent la ce mănâncă. Alege salatele, supele, în locul unor prăjeli sau fripturi, pâinea doar dimineaţa şi la prânz, iar zicala după care se ghidează în viaţă este „mănânc ca să trăiesc, nu trăiesc ca să mănânc".