Gică Popescu a închis hotelul de la Calafat - FOTO
Hotelul "Amfiteatru" s-a închis din lipsă de clienţi, în amplasament mai funcţionând acum doar terasa, piscina şi o sală pentru nunţi.
Gică Popescu este unul dintre cei mai cunoscuţi investitori de pe piaţa imobiliară din România. Cele zece milioane de euro câştigate din fotbal au fost folosite cu fler de fostul căpitan al naţionalei în diverse afaceri, iar profitul acestuia a crescut de la an la an.
Mai citeşte: Gică Popescu: "Naţionala duce lipsă de valoare!" Gică Popescu: "Becali mi-a propus să vin preşedinte la Steaua!" Aici bagă Gică Popescu 10 milioane € Gică Popescu se va muta din Pipera Aici se relaxează Gică Popescu în Deltă!
Sfidând criza, Popescu mai construieşte un centru comercial în Bucureşti, de la care aşteaptă un profit de 150.000 de euro pe lună, conform estimărilor sale. Criza i-a pus însă pe butuci una dintre primele sale investiţii: hotelul de 4 stele de la Calafat, oraşul său natal, inaugurat în 2006.
Clădirea alb-albastră, construită după gustul fostului căpitan al Barcelonei, are o dotare ultramodernă: 40 de camere, piscină interioară şi exterioară, sală de fitness, saună, săli de şedinţe şi de conferinţe, garaj interior.
Din tot hotelul, doar garajul mai aduce bani, şi nu pe post de parcare, ci ca sală pentru nunţi.
„Am fost solicitaţi pentru nunţi şi ne-am adaptat repede, transformând garajul interior, care era imens, în sală de petreceri. Aşa mai scoatem un ban", susţine Gigi Mladen, fratele cumnatului lui Gică Popescu, cel care se mai ocupă de hotel.
Funcţionale sunt şi terasa şi piscina exterioară, dar clienţii nu se înghesuie nici aici, deşi ambele sunt cele mai moderne din Calafat.
„La terasă am avut clienţi mulţi doar pe perioada Campionatului Mondial, când am proiectat meciurile pe un ecran gigant. Atunci nu aveai loc aici, dar totul a durat o lună. Deşi preţurile sunt mici, oamenii nu mai vin", adaugă Mladen.
Pentru o zi la piscină, o persoană trebuie să plătească 18 lei. „A fost şi mai puţin, dar veneau mulţi copii şi era prea mare gălăgie, aşa că am preferat să ne păstrăm clienţii fideli. Nu am vrut de ales. La fel şi cu hotelul. Ultima oară o cameră dublă costa 190 de lei, cu mic dejun inclus, dar nu a mai rentat. Trebuie să lucrezi la o capacitate de minim 40 la sută pentru a-ţi acoperi cheltuielile, iar pentru o cameră-două nu poţi ţine deschis un hotel întreg. A fost decizia lui Gică. Până şi piscina necesită zilnic cheltuieli cu analiza apei", a mai spus Gigi Mladen, dând parcă de înţeles că hotelul este totuşi prea mare pentru un oraş atât de mic.
Ultima dată când Gică Popescu a fost la hotel s-a întâmplat acum o lună. „A venit cu elicopterul de la Bucureşti şi nu a stat mai mult de o jumătate de oră. A băut o cafea, a lăsat 50 de lei şi a plecat", şi-a amintit unul dintre cei 12 angajaţi rămaşi. Restul de 36 au fost disponibilizaţi, deoarece n-a mai fost nevoie de ei.
Vârful de profit al hotelului a fost atins în 2008. „A fost cel mai bun an, hotelul a mers la capacitate maximă. Nu aveai unde să arunci un ac aici. Congrese, conferinţe, grupuri organizate, petreceri, totul a mers din plin. După care a venit căderea", ne-a dezvăluit un angajat.
«Baciul» a fost furat de director
Într-o perioadă, pentru a ţine în frâu afacerea, Gică Popescu a angajat un director la hotel. Acesta nu a stat însă prea mult, după ce a fost descoperit întâmplător, chiar de către Popescu, că şi-a însuşit 6.600 de lei.
„Am avut o delegaţia mare, iar hotelul s-a umplut. Directorul nu a înregistrat în calculator ocuparea a 11 camere pe durata a trei zile, iar banii i-a luat el. Când a sunat Gică, la întâmplare, o persoană pentru a o întreba cum au fost cele două zile de cazare, a aflat cu surprindere că respectiva stătuse şi plătise cinci zile. Aşa şi-a dat seama de manevră şi l-a dat afară", ne-a povestit Gigi Mladen.
„Altul a venit şi a cerut buget de cheltuieli, altul spunea că stă până îşi face bani pentru un BMW. Numai de astfel de directori am avut parte aici", adaugă el.