Greşeli care îţi strică părul

Ultima actualizare:

    Vopseaua nu trebuie ţinută pe păr mai mult decat este recomandat
Vopseaua nu trebuie ţinută pe păr mai mult decat este recomandat

Foloseşti tot felul de măşti şi balsamuri, îl vopseşti, îl dai cu fixativ, îl usuci cu foenul, toate acestea în ideea de a avea un păr cât mai frumos. Ce nu ştiai e că, poate, tocmai aceste lucruri, dacă nu sunt făcute corespunzător, îţi strică podoaba capilară. Adrian Perjovschi, hair-stilist în cadrul Jovsky Studio, ne spune care sunt cele mai frecvente 10 greşeli pe care le fac doamnele în defavoarea părului lor.

1. Vopsitul. Foloseşti o vopsea de păr proastă de pe piaţă şi o aplici pe tot părul de la început. Trebuie să începi aplicarea de la rădăcină, altfel, îl vei arde inutil. Apoi, o altă greşeală e să stai cu vopseaua pe păr mai mult decât e indicat, în ideea de a obţine o nuanţă mai închisă, care să dureze mai mult.

Nu vopsi radical părul mai mult de trei ori pe an!

2. Produsele pentru strălucirea părului trebuie şi ele aplicate de la distanţă şi nu la rădăcină. Mai ales persoanelor cu păr gras, produsele pentru strălucire le fac mai mult rău, îngroşând firul şi ducând, astfel, la pierderea volumului.

3. Şamponul, balsamul şi masca. Foloseşti un şampon neadecvat tipului tău de păr, iar balsamul şi masca le aplici de la rădăcină. Acest lucru îţi afectează scalpul, ducând la dermatită de contact şi la mătreaţă.

simeon stalpnicul png

Trebuie să ştii că balsamul trebuie ţinut pe păr 2-3 minute, iar masca nu mai puţin de 10 minute. Dacă foloseşti produse profesionale, nu le aplica în cantitate mare pentru că nu vei obţine un efect spectaculos, dimpotrivă, vei încărca firul de păr.

4. Placa de întins părul şi ondulatorul usucă şi deshidratează firul. Nu trebuie folosite mai mult de o dată pe săptămână.

simeon stalpnicul png

5. Piaptănul, atunci când nu e ales în funcţie de tipul de păr. Dacă ai păr ondulat, foloseşte o perie din păr natural, piaptănul, fiind mai rigid, rupe părul încâlcit. La descurcare, foloseşte piaptăn cu dinţi rari!

6. Foloseşti apă prea fierbinte atunci când te speli pe cap. E bine să foloseşti apă călduţă, iar la ultima clătire puţin mai rece, pentru a închide cuticula firului de păr.

7. Îţi freci părul cu prosopul. După ce te-ai spălat pe cap, e bine să ştergi părul pe lungime, de sus în jos, şi foarte delicat. Dacă îl freci cu putere, pe orizontală, îl agresezi.

8. Fixativul lipeşte foarte tare firele de păr dacă nu e aplicat de la o distanţă mare. Astfel, firele de păr devin casante şi se rup la pieptănat.

simeon stalpnicul png

9. Foenul arde firul de păr dacă îl ţii la o distanţă mai mică de 10 cm. De asemenea, e bine să îl mişti continuu şi nu să îl ţii nemişcat, orientat pe o şuviţă.

10. Îţi ţii părul prea strâns în coadă. În felul acesta, tragi prea mult de firul de păr, îţi sensibilizezi pielea capului şi, cu timpul, părul dinspre frunte se rărereşte.

Nici şepcile şi căciulile purtate excesiv nu fac bine pentru că pielea capului nu mai respiră, iar firul de păr e sufocat de la rădăcină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net