Igiena ta şi a casei te feresc de boli

Ultima actualizare:
Soluţie de spălat  parchetul
Soluţie de spălat parchetul

Dezinfectarea este o metodă de distrugere a germenilor, viruşilor şi microbilor complementară curăţeniei. În mod normal, aceasta se realizează după ce suprafeţele au fost curăţate. În cazul zonelor infectate, dezinfectantul se va aplica imediat după contaminare.

Soluţii dezinfectante:

Alcoolul medicinal (spirtul) este recunoscut pentru efectele sale antibacteriene;

* îl poţi folosi pentru a şterge suprafeţe din metal şi plastic, însă cu mare atenţie la finisaje pentru a nu le afecta;

* testează pe o zonă ascunsă înainte de utilizare;

Cloramina B poate fi achiziţionată din farmacii sub formă de pastile. Acestea se vor dizolva în apă fiartă răcită după cum urmează:

* pentru dezinfectarea mâinilor şi a instrumentelor se vor dizolva 10 comprimate la 1 litru de apă, iar pentru sterilizarea veselei şi a biberoanelor, 10 comprimate la 1 litru de apă fiartă şi răcită.

Cloramina este un dezinfectant medical, însă poate fi utilizată cu succes şi în locuinţă, respectând indicaţiile de pe prospectul de utilizare.

Este compatibilă cu majoritatea suprafeţelor, putând fi folosită atât pentru curăţarea băii şi a podelelor, cât şi pentru clătirea veselei şi a accesoriilor personale. Soluţia preparată va fi utilizată în decursul a 12 ore şi va fi păstrată în recipiente închise şi etichetate.

Clorul şi soluţiile pe bază de clor pot fi folosite pentru dezinfectarea obiectelor sanitare. De asemenea, poţi adăuga o cantitate mică de clor în apa cu care speli gresia. Evită utilizarea acestor produse pentru spălarea veselei sau a obiectelor de bucătărie.

Ulei din plante

Există o serie de plante ale căror uleiuri esenţiale au efect dezinfectant demonstrat în timp: arborele de ceai, eucaliptul, lavanda şi pinul.

Oricare dintre aceste uleiuri, amestecate cu apă distilată vor realiza o soluţie dezinfectantă excelentă pentru întreaga locuinţă. Pentru zonele murdare, încărcate din punct de vedere bacterian, se recomandă adăugarea oţetului alb în compoziţie. Astfel, pentru a spăla gresia, adaugă 10 picături de ulei esenţial de pin şi o ceaşcă de oţet într-o căldare cu apă fierbinte.

Câteva picături de ulei esenţial din arbore de ceai adăugate în recipientul pentru detergent al maşinii de spălat vor ajuta la dezinfectarea hainelor. Acesta poate fi folosit cu încredere pentru hăinuţele bebeluşilor, deoarece nu creează alergii.

Soluţia din apă distilată şi ulei esenţial de eucalipt poate fi pulverizată pe materialele textile.

Soluţie de spălat parchetul

* 1/4 ceaşcă oţet alb;* 3 l apă caldă;* 2-4 picături ulei esenţial de eucalipt.

Soluţie de  lustruit mobila
Soluţie de lustruit mobila

Soluţie de lustruit mobila

* 1/2 ceaşcă oţet alb;* o linguriţă ulei măsline;* Se amestecă şi se lustruieşte mobila cu o cârpă curată.

Soluţie de  curăţat  geamurile
Soluţie de curăţat geamurile

Soluţie de curăţat geamurile

* o ceaşcă oţet alb;* o lingură suc de lămâie;* 3 ceşti apă;* 2-3 picături ulei esenţial.

Soluţie de  curăţat în baie
Soluţie de curăţat în baie

Soluţie de curăţat în baie

* Puneţi pe o lavetă umedă puţin bicarbonat de sodiu şi puţin oţet. * Curăţaţi. Pentru retuşuri finale, aplicaţi pe lavetă două picături de ulei esenţial.

Soluţie  pentru  bucătărie
Soluţie pentru bucătărie

Soluţie pentru bucătărie

* Dacă stoarceţi lămâi pentru limonadă, nu aruncaţi cojile. * Cu interiorul lor puteţi curăţa aragazul.


    Soluţie de  curăţat în baie
Soluţie de curăţat în baie

Ce ne sfătuieşte Ministerul Sănătăţii

Igiena personală este foarte importantă pentru prevenirea răspândirii gripei. Specialiştii Ministerului Sănătăţii ne recomandă ca primul lucru pe care îl facem când ne întoarcem acasă să ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun, pentru a evita pe cât posibil răspândirea virusului.

Dacă strănutaţi sau tuşiţi, folosiţi batista sau şerveţelul de unică folosinţăi. În cazul în care nu aveţi la îndemână batista sau un şerveţel, acoperindu-vă gura şi nasul cu braţul.

La fel de importantă este şi evitarea zonelor aglomerate. Încercaţi ca, în această perioadă, să-i feriţi mai ales pe cei mici de magazinele aglomerate. Nu renunţaţi la căciulă şi la palton, chiar dacă afară e soare! În plus, încercaţi să aveţi un regim de viaţă echilibrat: o alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net