În 5 paşi, ai pereţi fără umezeală
Multă umezeală, aburi, căldură şi picături de apă ce se scurg pe pereţi. Este cazul să te îngrijorezi. Acestea sunt primele semne care anunţă apariţia igrasiei. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să înlături umezeala din casă şi să previi apariţia mucegaiului.
În general, umezeala apare atunci când apa de ploaie se infiltrează printr-un acoperiş fisurat, care nu este izolat corespunzător.
Umezeala poate pătrunde şi pe lângă ferestre care au sistemul de închidere defect, sau nu sunt izolate corespunzător. Aceasta apare atunci când găteşti, când faci duş, uzi plantele sau chiar speli rufe.
Mai mult de 99% din apa folosită pentru udarea plantelor intră în aer. Umezeala poate ajunge în casă şi prin fisurile care există în masca ce acoperă ţevile comune ale blocului.
Fereşte tencuiala de apă
1. Dacă observi pete de umezeală pe tavan, vorbeşte cu administratorul despre această problemă şi cu vecinii de palier. Strângeţi bani şi angajaţi o firmă care să izoleze acoperişul blocului în care locuieşti.
2. Instalează în bucătărie o hotă care să absoarbă aburii atunci când găteşti.
În baie, poţi instala un ventilator. În nici un caz nu astupa găurile de aerisire de pe coloana blocului!
3. Repară fisurile care au apărut îm masca ce acoperă ţevile. Pe aici vine curentul, vine frigul şi bineînţeles apare umezeala. Repară ţevile care curg şi robineţii care picură.
4. Repară sau înlocuieşte sistemul de închidere al geamurilor. Un sistem de închidere defect va lăsa să pătrundă în interior frig, apă şi, de aici, umezeală.
5. Dacă baia este dotată cu geam, după fiecare duş aeriseşte încăperea. Astfel, aburii nu vor mai afecta tencuiala.
3 soluţii pentru pereţi