Încă o arestare în dosarul Ferma Dacilor. Cine este funcționara de la primărie care a primit mandat

Funcţionara din cadrul Primăriei Gura Vadului care a fost reţinută în dosarul Ferma Dacilor a primit, vineri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, au precizat, surse judiciare pentru Agerpres. În prezent, Cornel Dinicu este singurul care se află în arest. Alte două persoane sunt în arest la domiciliu. În ziua de 26 decembrie, un incendiu violent a mistuit pensiunea Ferma Dacilor. Opt persoane, între care trei copii și-au pierdut viața. Pensiunea funcționa de ani de zile fără autorizații.

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor a fost reținut Foto Inquam Photos  Ovidiu Micsik

Judecătoria Ploieşti a admis propunerea formulată de procurori şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele femeii. Decizia nu este definitivă. Opt persoane, cinci adulţi şi trei copii, au murit carbonizate în urma incendiului de la Ferma Dacilor.

Cine este Anghelina Luiza-Laura

Anghelina Luiza-Laura a fost dusă, miercuri, cu mandat la audieri în acest dosar, fiind reţinută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. În aceeaşi zi la audieri au fost duşi actualul primar al comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, şi fostul primar, Constantin Lungu, faţă de aceştia fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Funcţionara a îndeplinit responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, iar anchetatorii spun că aceasta şi-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu în legătură cu demersurile de intrare în legalitate a construcţiilor de la Ferma Dacilor.

„La datele de 26.06.2020, 29.09.2020 şi 11.11.2020, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei Gura Vadului, cu responsabilităţi în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, împreună cu cele două persoane care au îndeplinit, succesiv, funcţia de primar al comunei Gura Vadului, a emis două certificate, respectiv un certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Funcţionarul public a omis să verifice îndeplinirea condiţiilor legale (...), îndeplinindu-şi defectuos îndatoririle de serviciu şi cauzând astfel o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor fizice care au beneficiat de servicii de cazare, respectiv dreptul de a beneficia de servicii turistice cu îndeplinirea condiţiilor de siguranţă a construcţiilor oferite spre închiriere în regim hotelier de persoana juridică menţionată anterior, precum şi a drepturilor fundamentale la integritate corporală şi viaţă", se precizează într-un comunicat emis anterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Cornel Dinicu, în arest din 3 ianuarie

Potrivit surselor judiciare citate, procurorul a disjuns dosarul care vizează fapte de abuz în serviciu care ar fi fost săvârşite de primarul comunei prahovene Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, de fostul edil al comunei, Constantin Lungu, şi de către funcţionara cu atribuţii în urbanism.

Într-un alt dosar sunt cercetaţi patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, în stare de arest preventiv, şi alte două persoane implicate în administrarea pensiunii, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, aflate în arest la domiciliu, cei trei fiind acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
image png
ceausescu congres jpg
bacalaureat adevarul jpg
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net