Încă o femeie diagnosticată cu malarie este în stare gravă. A fost adusă la București cu elicopterul
O femeie din Oradea în vârstă de 55 de ani a fost transportată luni la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, după ce a fost diagnositcată cu malarie. Femeia s-a întors de curând din Tanzania unde a călătorit ca misionară, anunță Bihoreanul.
Femeia ajută copiii orfani din Africa
Femeia s-a simțit tot mai rău și a ajuns la spital abia când starea ei devenise serioasă. Fiica ei a dus-o de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Oradea.
„Este vorba despre o femeie de 55 de ani din Oradea, care este misionară la o fundaţie. În perioada 14-30 ianuarie a fost în Tanzaina. În data de 31 ianuarie au debutat simptomele de diaree, febră şi astenie. În data de 2 februarie a solicitat ambulanţa privată Pelican. În seara zilei de 4 februarie, fiica ei a văzut că nu este cooperantă şi s-a dus la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Oradea”, a transmis dr. Daniela Rahotă.
Rezultatele analizelor de sânge au arătat că femeia este infectată cu virusul care provoacă malaria. Pentru că în Oradea în Oradea nu există o secţie de tratare a bolilor infecţioase tropicale, s-a luat decizia de a fi transpoartă imediat cu elicopterul SMURD la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti.
La momentul transferului, pacienta prezenta în continuare mai multe simptome ale infecției cu malarie, printre care frisoane și febră.
Orădeanca ar fi fost implicată în activități de ajutorare a copiilor orfani din țara africană, conform Bihoreanul, și ar mai fi călătorit în Tanzania și în luna decembrie a anului trecut.
Nu există vaccinuri obligatorii
În cazul călătoriilor în Tanzania, nu există vaccinuri obligatorii pentru intrarea în țara africană, dar Ministerul Afacerilor Externe „recomandă insistent” vaccinarea împotriva febrei galbene, precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A și B, difteriei şi poliomielitei.
„De asemenea, malaria, febra dengue și holera sunt destul de răspândite în Tanzania. Au existat și cazuri de boală a somnului care au apărut după mușcăturile muștelor tsetse în nord, inclusiv în Serengeti. Alte boli, cum ar fi febra Văii Riftului, apar mai ales în zonele rurale, unde accesul la canalizare este limitat. De asemenea, au fost cazuri de boala cu virus Marburg, pojar, ebola”, se arată pe site-ul MAE.
La începutul săptămânii, fost soție a președintelui CJ Cluj, a fost găsită moartă în apartamentul ei din Cluj. S-a stabilit că femeia a murit de malarie după ce a contractat virusul în vacanța exotică pe care și-a petrecut-o în Zanzibar.