Începe bătălia de la Belgrad!

Ultima actualizare:

Numai că entuziamul propriilor suporteri poate creea probleme naţionalei.

"Eventualele incidente la următoarele meciuri ar putea provoca sancţiuni drastice, luându-se în calcul chiar depunctarea în actualele preliminarii", se arată într-un comunicat primit de federaţia de la Belgrad din partea FIFA.

Atenţionarea vine în contextul în care sârbii sunt recidivişti, fiind amendaţi de forul mondial cu diverse sume pentru comportamentul fanilor atât la meciul cu Franţa din septembrie de pe teren propriu, cât şi în deplasările din Austria (la finalul anului trecut) şi România (la Constanţa, în primăvară).

Astfel, dacă mâine, pe "Maracana" belgrădeană, vecinii noştri îşi vor da din nou în petic, naţionala Serbiei riscă să-şi îngreuneze situaţia în grupă.

O depunctare de patru puncte i-ar readuce chiar şi pe "tricolori" în cursa pentru primele două locuri în grupă, cu condiţia să luăm toate cele trei puncte de la Belgrad! Ameninţarea FIFA nu pare a-i speria pe jucătorii lui Radomir Antici, care îşi văd de treabă în cantonamentul de la Kovilovo, situat în mijlocul unei păduri.

Generaţia resuscitată de bunicul Antici pare pregătită să obţină biletele pentru CM 2010.

Interesant este că mulţi dintre jucătorii sârbi, printre care Ivanovici, Tosici, Rukavina sau Kolarov au avut rezultate remarcabile la Europenele de tineret, unde Serbia a jucat finala în 2007.

Belgradul seamănă mult cu Bucureştiul. Un oraş construit în comunism şi modernizat în ultimii douăzeci de ani. Există totuşi o diferenţă. Capitala Serbiei mai păstrează urmele războiului încheiat în 1999, când trupele NATO au bombardat ultima dată oraşul.

Aglomeraţia persistă în oraş, mai ales pe artera principală unde Mercedesurile stau bară la bară cu vechile Yugo, maşina naţională a sârbilor. Un capitol la care stă foarte bine Belgradul este viaţa de noapte.

Sârbilor le place distracţia, iar băutura şi femeile nu lipsesc din "meniul" petrecăreţilor. Tocmai de aceea în oraş se practică turismul de weekend, mulţi muntenegreni, bosniaci, sloveni şi chiar români sosind vinerea în oraş şi luând cu asalt aşa numitele splavovi, cârciumioare aşezate pe malurile Dunării.

Englezii de la British Times au apreciat într-un studiu desfăşurat în toate capitalele europene că la Belgrad este cea mai bună viaţă de noapte de pe continent.

Nivelul de trai nu este însă foarte ridicat, un salariu mediu învârtindu-se în jurul la 350 de euro, în vreme cel minim abia dacă sare de 100, sume care se apropie de cele pe care le au şi românii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net