Închisoare cu executare pentru Victor Micula, zis Victoraș. Câți ani a primit pentru că a tras cu o armă de asalt. VIDEO

Ultima actualizare:

Milionarul Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula din Oradea, a fost condamnat luni la închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În 2019, Victor Micula a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Oradea și nu este definitivă, anunță eBihoreanul.

victor micula jpeg

Micula jr, inculpat pentru 18 infracțiuni

În 2021 a început procesul împotriva lui Micula jr. care a fost inculpat pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acest caz, Victor Micula e acuzat că în 2019 a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea în timpul unei curse de maşini pe străzile orașului, filmate şi postate pe Facebook de vloggerul Virgil Halacu, alias GajuKyd, proprietar al unui atelier de tunning.

În înregistrare, Halacu spunea că arma este „reală” şi a prezentat imagini cu Micula trăgând, dar menționând că ar fi făcut-o cu „gloanţe oarbe”, relateaza eBihoreanul.

Ulterior, procurorii au stabilit că a fost vorba despre o puşcă letală semiautomată, „marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62x39 mm”.

A cumpărat 10 arme într-o lună

Investigația procurorilor efectuată împreună cu ofițerii DGA Bihor, a arătat că Micula jr. a luat arma de la un amic de-ai săi, Cristian Matei, şi a continuat să încalce legea şi după respectivul episod, în perioada 30 aprilie - 29 mai 2019.

Ancheta a mai stabilit, că într-o singură lună Victor Micula a cumpărat 10 arme și sute de cartușe, în valoare de 40.000 euro, prin intermediul unui interpus, Sergiu Gabriel Hava, care avea permis.

Și aceştia au fost trimişi în judecată, pentru complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În faţa instanţei a ajuns, de asemenea, şi unul dintre martorii audiaţi în timpul anchetei, Vasile Iulian Manea, acuzat de mărturie mincinoasă, pentru că a încercat să-l protejeze pe Micula prin declaraţii false.

Imagini cu „aventura” periculoasă a lui Victor Micula și a prietenilor lui pe străzile din Oradea:

Victor Micula, 2 ani de închisoare cu executare

Judecătoria Oradea a decis luni că atât Victor Micula, cât şi cei trei amici ai săi sunt vinovaţi.

În timp ce milionarul a fost condamnat la 2 ani de detenţie, ceilalţi trei inculpaţi au scăpat cu pedepse cu suspendare.

Astfel, Sergiu Gabriel Hava a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare, Cristian Matei a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, iar Vasile Iulian Manea a fost condamnat la 9 luni de închisoare, toţi având pedepsele suspendate sub supraveghere pentru o perioadă de 2 ani, timp în care sunt obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii: Hava timp de 90 zile, iar Manea şi Matei vreme de 80 zile, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net