Incident bizar pe Otopeni. Un avion cu 179 de pasageri a aterizat neprogramat. A urmat o amenințare cu bombă

Ultima actualizare:

Un incident neobişnuit s-a petrecut, vineri, pe aeroportul Henri Coandă, când o aeronavă cu 179 de pasageri la bord a aterizat neprogramat pe Otopeni. Avionul decolase de pe aeroportul Erevan, Armenia, şi trebuia să ajungă în Republica Moldova, însă nu a fost lăsat să aterizeze. Șeful companiei aeriene spune că la bord s-ar fi aflat „persoane suspecte”. A urmat o amenințare cu bombă de la bordul aeronavei.

Ce s-a întâmplat cu aeronava companiei FlyOne

O aeronavă a companiei Republicii Moldova a aterizat neprogramată pe Otopeni
O aeronavă a companiei Republicii Moldova a aterizat neprogramată pe Otopeni

La ora 10:04, pe aeroportul Otopeni a aterizat o aeronavă FlyOne, după ce pilotul nu a primit autorizarea să aterizeze la Chișinău. Politicieni moldoveni susțin că la bord s-ar fi aflat oameni ai lui Ilan Șor.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a explicat, potrivit NewsMaker, că zborul nu a primit aprobarea Chişinăului pentru că operatorul aerian nu a notificat „despre modificările de orar cu 3 zile în prealabil, după cum prevede legislaţia”.

Amenințarea cu bombă

De pe Aeroportul Henri Coandă, avionul urma să decoleze înapoi spre Erevan, numai că, potrivit unor surse citate de News.ro, la 13:29 s-a primit un mesaj de ameninţare cu bombă de la bordul aeronavei, astfel că s-a format dispozitivul special pentru asemenea situaţii, iar aeronava a fost tractată într-o zonă izolată pe platforma aeroportului. Cei 179 de pasageri au fost debarcaţi.

După verificările de rigoare, s-a constatat că alerta cu bombă este neîntemeiată, iar la ora 16:27 pasagerii s-au reîmbarcat şi la 16.32 avionul a decolat înapoi spre Erevan.

Președintele companiei aeriene: La bord erau persoane suspecte

Solicitat de NewsMaker pentru o reacţie, preşedintele Consiliului de administraţie al companiei low-cost FlyOne, Vladimir Cebotari (fost ministru al justiţiei şi apropiat al oligarhului Vladimir Plahotniuc - n.r.), a declarat că această cursă a fost operată de FlyOne Armenia, care a angajat pentru zbor o aeronavă a Mongolian Airlines.

„Zborul nu a avut permisiune să intre în spaţiul moldovenesc. Pasagerii zboară înapoi la Erevan. A fost un zbor charter, se va analiza”, a menţionat Cebotari.

După cum am înţeles, la bord erau persoane suspecte, oameni cu un anumit caracter. În timpul zborului, echipajul a modificat unele date de zbor, a făcut o eroare în documentaţie. Unul dintre pasageri a fost suspect, dar încă nu ştim detalii”, a declarat Cebotari.

Între timp, la Chişinău, incidentul a fost relatat pe reţelele sociale de deputata Marina Tauber, apropiată a oligarhului fugar prorus Ilan Şor.

Ea a dezvăluit însă că la bord se aflau şi participanţi la Congresul blocului politic moldovenesc „Victorie”, format în jurul lui Ilan Şor.

Congresul blocului „Victorie” a avut loc la Moscova, dar în prezent, nu există zboruri directe între Rusia şi Republica Moldova, astfel că se folosesc de obicei rute prin Armenia sau Turcia.

După primul Congres al blocului „Victorie”, care a avut loc tot la Moscova, la întoarcerea la Chişinău delegaţii au fost percheziţionaţi, iar ulterior poliţia a anunţat că asupra pasagerilor au fost găsiţi bani lichizi, în sume mari.

Chişinăul acuză Moscova de finanţarea grupării lui Şor, prin transporturi organizate de sume cash, bani care să fie folosiţi ulterior pentru acţiuni destabilizatoare în cadrul războiului hibrid pe care Moscova l-ar duce împotriva conducerii proeuropene a Republicii Moldova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
Cinci poveşti mai puţin cunoscute despre Bucureştiul de altădată jpeg
image png
Lacul Sfânta Ana, un important obiectiv turistic din Harghita jpeg
Satul Curpenii Silvașului din Hunedoara  Foto Lucian Ignat (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net