4 morți și 19 dispăruți după incendiul din Valencia. De la ce a pornit focul. VIDEO

O clădire de 14 etaje dintr-un cartier din Valencia a fost cuprinsă de flăcări, după ce un incendiu a izbucnit într-un apartament aflat la etajul 3 și s-a extins rapid. În total, sunt patru persoane decedate și 19 răniți.

Incendiu violent în Valencia Foto: AFP
Incendiu violent în Valencia Foto: AFP

De la ce a pornit focul 

Flăcări uriașe au devorat cele 14 etaje ale construcției. Victimele decedate au fost găsite în urma unui zbor de recunoaștere cu drone, iar pompierii continuă să-i caute pe cei 19 dispăruți. Focul a izbucnit joi, la ora locală 17 și, potrivit presei spaniole, în această dimineață, încă arde.

Flăcările și temperaturile ridicate continuă să facă imposibil accesul în interiorul apartamentelor. Nu este clar câți dintre locatari erau acasă. Presa locală relatează că focul a pornit de la etajul cinci și s-a extins rapid la nivelurile superioare din cauza vântului. A distrus întreaga clădire și s-a extins și la un bloc adiacent din același ansamblu rezidențial. Unii vecini au încercat să se salveze treacând dintr-un apartament în altul prin balcoane.

Zile de doliu, în oraș

Primarul orașului Valencia a anunțat că va declara zile de doliu în oraș. Serbările programate pentru acest weekend au fost suspendate.

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de aproape șase ore. Ei au tăiat mai mulți copaci din apropiere, într-o încercare de a aduce incendiul sub control și a evita extinderea acestuia. Totodată, autoritățile au extins perimetrul de securitate stabilit în zonă, în timp ce persoanele afectate de incendiu au fost relocate către hotelurile din oraș.

Ce declară experții

David Higuera, inginer tehnic și expert în instalații de construcții, a declarat pentru El Pais că, după toate probabilitățile, materialul folosit la fațada clădirii reprezintă cauza răspândirii rapide a flăcărilor. Acesta este format din plăci de aluminiu cu un izolator sintetic care este „extrem de inflamabil”.

În urma incendiului, a reacționat și premierul spaniol. „Sunt consternat de incendiul teribil dintr-o clădire din Valencia. Vreau să transmit solidaritatea mea tuturor persoanelor afectate și recunoașterea tuturor personalului de urgență deja aflat în zonă”, a transmis prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net