9 povești șocante despre pozele furate pe internet

Ultima actualizare:
Femeia povestește cu groază cum imaginea ei a ajuns pe un site cu anunțuri sexuale
Femeia povestește cu groază cum imaginea ei a ajuns pe un site cu anunțuri sexuale

Aproape fiecare utilizator de internet are un profil activ pe o rețea socială, unde își face publice gândurile, sentimentele, preferințele muzicale, dar, cel mai adesea, fotografiile personale. De multe ori, atunci când acestea ajung pe mâinile nepotrivite, pot fi folosite pentru cele mai neașteptate lucruri care ar putea duce chiar la degradarea persoanei din imagine.

Specialiștii în social media (tot ceea ce ține de internet și rețelele sociale, n.r.) avertizează în permanență internauții de riscurile publicării fotografiilor pe internet. Atunci când ele sunt împărtășite cu publicul, oricine le poate vedea și „fura”. Iată poveștile a câtorva oameni care au pățit acest lucru.

1. I-au folosit poza pentru un anunț sexual

Femeia a fost revoltată atunci când a văzut că fetița ei era imaginea unei campanii de prevenire a nașterii copiilor cu Sindromul Down
Femeia a fost revoltată atunci când a văzut că fetița ei era imaginea unei campanii de prevenire a nașterii copiilor cu Sindromul Down

Atunci când Tammie Veach a publicat un selfie pe o rețea socială, nu s-a gândit nici o secundă că poza respectivă ar putea fi furată, potrivit ilyke.com. Ceva mai târziu, a fost surprinsă să vadă că fotografia ei a fost folosită într-un anunț pentru relații sexuale: „Au scris că voiam multipli parteneri sexuali”, povesteșe Veach. Anunțul conținea chiar și numărul ei de telefon, și, drept urmare, a primit peste 100 de mesaje vocale din partea doritorilor: „Erau tot felul de oameni, un bărbat și soția lui voiau să fiu una dintre partenerele mai multor bărbați și îmi ofereau 1.000 de dolari să mă întâlnesc cu ei”, mai relatează ea.

2. Imaginea copilului lor, pe o reclamă pentru testări prenatale

Poza lor de familie a ajuns imaginea unui magazin din Praga
Poza lor de familie a ajuns imaginea unui magazin din Praga

O femeie din Canada, Christie Hoos, a fost șocată când a văzut o imagine cu fiica ei, Becca, pe o reclamă pentru testări ADN prenatale. Becca suferă de Sindromul Down, ceea ce a făcut totul și mai grav, iar Hoos s-a simțit ofensată. Reclama a ajuns la ea prin intermediul uneia dintre cele care îi citea blogul personal, acolo unde a fot inițial publicată fotografia. Cititoarea a recunoscut-o pe fetița lui Hoos imediat și i-a trimis o imagine cu reclama respectivă, care era afișată pe o clădire din Spania. Anunțul promova un test genetic prenatal, menit să depisteze din timp Sindromul Down: „Fiica mea a devenit imaginea unui kit de testare prenatală numit Tranquility ca și cum era o poveste menită să prevină astfel de lucruri. Nu lăsa asta să ți se întâmple și ție”.

3. Un bărbat s-a prefăcut că este tatăl fetiței lor

Un bărbat din New York a fost acuzat de „răpire digitală” după ce a folosit fotografiile unei fetițe pentru a pretinde că este tatăl ei. Danica Patterson povestește că s-a speriat foarte tare atunci când a văzut pozele cu fiica ei publicate pe profilul de pe o rețea socială al unui alt bărbat. În dreptul lor, acesta scria lucruri precum „Nu puteți spune că fiica mea nu e geamăna mea” sau „Fiica mea o să frângă inimile tuturor fiilor voștri”. Mama fetiței în vârstă de numai patru ani a trăit spaima vieții ei atunci când a văzut cum bărbatul se prefăcea că este tatăl ei și a sunat imediat un avocat. Din păcate, deși l-a acuzat pe bărbat de „răpire digitală”, acest lucru nu este în totalitate ilegal.

4. Poza lor de familie a ajuns pe o reclamă din Cehia

A fost șocată când și-a văzut chipul pe sute de tricouri într-un magazin vestimentar
A fost șocată când și-a văzut chipul pe sute de tricouri într-un magazin vestimentar

Daniella Smith, din Missouri, Statele Unite ale Americii, și familia ei au făcut împreună o fotografie de Crăciun, pe care ulterior au publicat-o pe internet pentru a fi văzută de toți prietenii lor. Deși erau conștienți de faptul că poza va fi văzută de foarte mulți oameni, ei nu se așteptau să fie afișată drept reclama unui magazin în Cehia. Acest lucru a fost descoperit de una dintre colegele de familie ale Daniellei, care se afla în Praga atunci când a trecut pe lângă reclama respectivă. Proprietarul, Mario Bertuccio, a fost anunțat imediat, însă acesta a declarat că nu a știut că fotografia aparține unei familii reale.

5. Chipul ei a ajuns imprimat pe sute de tricouri

Deși fotografia a fost tăiată de la jumătate în jos, prietenii femeii i-au recunoscut hainele și au început să râdă de ea
Deși fotografia a fost tăiată de la jumătate în jos, prietenii femeii i-au recunoscut hainele și au început să râdă de ea

Atunci când a publicat un selfie pe internet, se aștepta să primească câteva like-uri sau comentarii, însă nu se aștepta să ajungă imprimat pe haine. Melanie Armsden a fost șocată atunci când și-a văzut chipul pe o grămadă de tricouri dintr-un magazin de haine. Compania a retras imediat toate articolele de îmbrăcăminte care o înfățișau și a descoperit faptul că proveneau de la un producător din India. Cu toate acestea, Armsden s-a sfătuit cu un avocat și a hotărât să dea compania respectivă în judecată. În cele din urmă, cele două părți s-au înțeles amiabil, iar femeii i-au fost trimise acasă toate tricourile imprimate cu chipul ei. Acum, Armsden le vinde în scopuri caritabile.

6. S-a scăpat pe ea și a ajuns într-o reclamă

«Artistul» Richard Prince este renumit pentru faptul că fură munca altora și o declară drept propria lui artă
«Artistul» Richard Prince este renumit pentru faptul că fură munca altora și o declară drept propria lui artă

O femeie a fost într-un parc de distracții de groază și, de spaimă, s-a scăpat pe ea. Deși a crezut că incidentul va fi uitat, acest lucru nu s-a întâmplat pentru că sistemul de fotografiere dinăuntrul parcului a surprins-o, iar proprietarii i-au folosit fotografia într-o reclamă, susținând că „Este atât de înfricoșători încât te vei scăpa pe tine”. Femeia, care a preferat să rămână anonimă, a aflat atunci când prietenii ei, i-au recunoscut îmbrăcămintea din imagine și au început să se amuze pe seama ei. Deși, inițial le-a cerut reprezentanților parcului să dea jos imaginea, în cele din urmă a acceptat ca aceasta să rămână în reclamă.

7. A primit 100.000 de dolari pentru fotografiile altora

Cel care i-a furat identitatea bărbatului pe internet a obținut o sumă de 4.000 de dolari cu ajutorul pozelor lui
Cel care i-a furat identitatea bărbatului pe internet a obținut o sumă de 4.000 de dolari cu ajutorul pozelor lui

Comunitatea artiștilor s-a revoltat după ce unul dintre ei a furat fotografiile de pe Instagram ale unor utilizatori și le-a adunat într-o expoziție, fără a avea permisiunea autorilor. Pictorul și fotograful Richard Prince, în vârstă de 65 de ani, a selectat câteva dintre fotografiile publicate de oamenii pe care îi „urmărea” pe o rețea socială și le-a imprimat pentru expoziție. „Tablourile”, 38 la număr, au apărut în Galeria Gagosian din Los Angeles, iar fotograful a făcut o mică avere de pe urma lor, întrucât fiecare dintre ele a fost vândut cu 90.000 de dolari. Prince este cunoscut în lumea artei pentru faptul că fură munca altora și și-o însușește ca fiind arta lui, însă, de această dată, una dintre modelele din imagini a decis să facă ceva. Aceasta a făcut o galerie comparativă cu aceleași poze, pe care le-a vândut la un preț de numai 90 de dolari în scopuri caritabile, cu mențiunea că fotografiile sunt vândute de adevărații lor autori.

8. Pozele lor au fost folosite pentru o escrocherie de 4.000 de dolari

Femeii i s-a făcut rău când a văzut pentru ce era folosită fotografia cu ea când era însărcinată
Femeii i s-a făcut rău când a văzut pentru ce era folosită fotografia cu ea când era însărcinată

Chiar la începutul acestui an, în aprilie, un bărbat a descoperit că fotografiile publicate de el pe Facebook în care apărea împreună cu fiica lui de șapte ani, erau folosite pentru un profil fals. Antonio Valente, din Texas, a primit un mesaj de la o femeie din Viena care i-a semnalat faptul că cineva numit Johnson Michael Lynn a creat un profil fals unde a folosit fotografiile lui.

Se pare că „hoțul” cibernetic încerca să o convingă pe femeie că vrea să se căsătorească să cu ea și să se mute în Austria împreună cu fiica lui. Când acesta i-a spus că are nevoie de bani să plătească taxele din Anglia, femeia i-a trimis 4.000 de dolari. Când a realizat că este vorba despre un escroc, era deja prea târziu. Cu toate acestea, a vrut să vadă de unde provin fotografiile de pe profilul lui și așa l-a găsit pe proprietar, Antonio Valente.

9. Fotografia unei femei însărcinate, folosită pentru un fetiș ciudat


    Femeii i s-a făcut rău când a văzut pentru ce era folosită fotografia cu ea când era însărcinatăfoto: ilyke.com
Femeii i s-a făcut rău când a văzut pentru ce era folosită fotografia cu ea când era însărcinatăfoto: ilyke.com

O femeie a publicat o fotografie cu ea însărcinată în ultimele luni. Când a descoperit că era folosită pe un website pentru bărbați care se excittă la vederea unei femei însărcinate, a fost șocată. A fugit imediat la o asociație pentru a obține ajutor, iar cei de acolo au descoperit faptul că o femeie pe nume Afina fura imagini cu femei însărcinate de pe blogurile pentru mămici din Australia, Canada și Noua Zeelandă. Apoi, Afina folosea fotografiile pe site-ul  respectiv, unde mii de bărbați intrau pentru a-și satisface fanteziile sexuale. Mai mult, aceasta folosea fotografia femeii pentru a păcăli alte mămici de pe forumuri să-i trimită fotografii cu ele când erau însărcinate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
kaufland jpg
mona von bismarck colaj captura video jpg
index webp
tramvai lego profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net