A fost descoperit un simptom specific Omicron. Apare doar noaptea

Descoperire inedită făcută de medicii din Africa de Sud. Conform acestora, bolnavii infectați cu Omicron au un simptom total diferit de cele observate la alte variante de Covid-19. Experții din Marea Britanie au îndemnat Serviciul Național de Sănătate (NHS) să schimbe lista oficială cu simptome specifice ale coronavirusului.

Doctorii au descoperit un nou simptom specific variantei Omicron Foto: Pixabay
Doctorii au descoperit un nou simptom specific variantei Omicron Foto: Pixabay

Doctorii din Africa de Sud au descoperit un simptom care se întâmplă doar noaptea, la pacienții infectați cu varianta Omicron.

Astfel, persoanele infectate cu Omicron au parte de transpirații nocturne. Aceștia transpiră atât de tare încât ajung să fie uzi leoarcă, indiferent de temperatura din camera în care se află, scrie adevarul.ro.

Lista oficială de simptome ar trebui schimbată, spun experții

Simptomele tipice de Covid includ în prezent o tuse uscată, continuă, o temperatură ridicată și o pierdere a gustului sau a mirosului.

Dar experții îndeamnă acum NHS să-și schimbe lista oficială de simptome, deoarece continuă să apară rapoarte cu indicatori care sunt diferiți de cei observați în alte variante care au circulat până în prezent.

Răspândirea rapidă a noii mutații i-a lăsat pe britanici în criză pe măsură ce se apropie Crăciunul.

Medicii din Marea Britanie au spus că cel mai bun mod de a ne proteja de Omicron este să facem vaccinul de rapel, datele timpurii sugerând că acesta are o eficacitate de 75%.

«Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienţii infectaţi cu Omicron, sunt acestea cinci: iritaţie a gâtului, dureri musculare moderate, oboseală extremă, tuse seacă şi transpiraţii nocturne. Acele transpiraţii nocturne la care s-ar putea să trebuiască să te ridici şi să-ţi schimbi hainele. Şi acest lucru este important. Este important să ţinem la curent oamenii despre aceste simptome, pentru că, dacă vom urmări Omicron aici şi în întreaga lume, trebuie să putem testa oamenii care au aceste simptome. Dacă intră pe site-ul web al NHS şi spun că au transpiraţii nocturne şi dureri musculare, este posibil să nu poată rezerva un test PCR. Aşa că avem nevoie ca site-ul web NHS să fie actualizat pentru a ţine pasul cu aceste simptome», a explicat medicul Amir Khan.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net