Dr. Mihai Craiu: în viitorul apropiat, copiii vor avea risc mare de infectare cu Omicron

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul ”Alessandrescu-Rusescu” din București, are vești îngrijorătoare cu privire la riscul de infectare cu varianta Omicron în rândul copiilor.

Dr. Mihai Craiu crede că riscul de infectare cu Omicron crește în rândul copiilor
Dr. Mihai Craiu crede că riscul de infectare cu Omicron crește în rândul copiilor

Dacă până acum noul coronavirus înregistra o rată de infectare destul de mică în rândul copiilor, se pare că varianta Omicron schimbă regulile jocului.

Într-o dezbatere privind beneficiile vaccinării copiilor împotriva Covid-19, dr. Mihai Craiu a declarat că "în viitorul apropiat, dacă vor continua să meargă la joacă, la școală, în colectivitate, și copiii vor fi supuși unui risc semnificativ de infectare".

Vaccinarea anti Covid-19 la copiii de 5-11 ani începe în ianuarie

În România, vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie. Dr. Craiu le transmite părinților care se întreabă dacă să își vaccineze copilul să se gândească bine și să analizeze în liniște riscurile.

"Luați o decizie liniștită, pentru că nu va fi niciun copil din România vaccinat fără acordul părinților lui. Trebuie să luăm o decizie înțeleaptă și să analizăm pericolul, pentru că varianta Omicron pare a schimba regulile jocului și dacă ne uităm în restul lumii, această variantă afectează preponderent tinerii. Jumătate dintre cazurile confirmate de infectare cu Omicron sunt la persoane cu vârsta până în 29 de ani", a declarat dr. Craiu, citat de Hotnews.ro.

Medicul i-a sfătuit pe părinți să nu plece urechea la cei care țipă mai tare în haosul creat de informațiile privind răspândirea variantei Omicron.

"Dar ceea ce vreau să îi sfătuiesc pe părinți, înainte de a lua o decizie, este să se uite la fapte, la cifre și la riscuri. Nu la voci stridente, nu la cel care țipă mai tare, nu la cel care vine cu acuze, ci la cel care oferă cifre, dovezi științifice și alternative, soluții", a adăugat Mihai Craiu.

În SUA s-au înregistrat 665 de decese din cauza Covid-19 la copii

Mihai Craiu a dat exemplul Statelor Unite, unde s-au înregistrat 30 de decese din cauza Covid-19 la copii la un milion de locuitori.

"Cifrele de la care plecăm sunt cele prezentate de Valeriu Gheorghiță: copilul, în ansamblul său, nu face forme extrem de grave de boală, dar astăzi, la nici 24 de ore după ce o familie de români și-a pierdut copilul din cauza complicațiilor Covid-19, cred că este indecent să minimalizăm riscul bolii la copil. Trebuie să știm că în Statele Unite, unde au fost confirmate peste 7,2 milioane de cazuri de infecție SARS-CoV2 la copii, sunt peste 5.500 de cazuri de sindrom inflamator multisistemic. Tot în Statele Unite sunt 665 de copii care au murit. Înseamnă aproape 30 de copii la un milion de persoane. Imaginați-vă că în România, am putea să vorbim de 100 de decese pediatrice."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net