Moderna: doza booster oferă o imunitate puternică împotriva variantei Omicron

Vești bune de la producătorul vaccinului Moderna. Compania americană a anunțat că doza booster asigură o imunitate puternică împotriva infectării cu varianta Omicron a noului coronavirus.

Doza booster Moderna asigură protecție eficientă împotriva variantei Omicron. Foto: Shutterstock
Doza booster Moderna asigură protecție eficientă împotriva variantei Omicron. Foto: Shutterstock

După Pfizer, și Moderna anunță că vaccinarea cu doza booster asigură o protecție eficientă împotriva infectării cu variana Omicron. Compania americană a anunțat, luni, că imunizarea cu doza a treia crește semnificativ nivelul de anticorpi, potrivit New York Times.

Anunțul vine în contextul în care varianta Omicron a devenit dominantă în mai multe țări europene, printre care Spania, Danemarca și Olanda. Mai multe state au impus deja restricții de călătorie, iar în SUA, dr. Fauci a atras atenția că că răspândirea rapidă a Omicron ar putea avea un impact grav asupra serviciilor de sănătate din întreaga țară.

Depistată prima dată în Africa de Sud în luna noiembrie și confirmată deja în 89 de state, Omicron a avut o răspândire foarte rapidă. În ciuda simptomelor mai puțin grave, cel puțin deocamdată, autoritățile din domeniul sanitar sunt îngrijorate că un număr foarte mare de bolnavi ar putea pune o presiune prea mare asupra spitalelor.

Doza booster de Moderna a crescut nivelul de anticorpi de 37 de ori

Potrivit rezultatelor anunțate luni de către Moderna, doza booster a vaccinului său – autorizată în prezent în doza redusă de 50 de micrograme – a crescut nivelul de anticorpi de aproximativ 37 de ori. De cealaltă parte, o doză întreagă de 100 de micrograme este și mai puternică, ducând la creșterea nivelului de anticorpi de 83 de ori comparativ cu nivelurile înainte de administrarea dozei booster.

Rezultatele se bazează pe teste efectuate în laborator și nu reflectă întreaga protecție a organismului împotriva COVID. Există în continuare multe semne de întrebare legate de Omicron. În vreme ce oamenii de știință se grăbesc să afle mai multe, varianta se răspândește rapid, iar potrivit OMS, noua tulpină provoacă o dublare a numărului de cazuri la fiecare 1,5 – 3 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net