Vești alarmante! Omicron rezistă la vaccin, dar și la tratamentul cu anticorpi

Ultima actualizare:

Cristian Apetrei, profesor de boli infecţioase şi microbiologie din cadrul Universitatății din Pittsburgh a vorbit despre rezultaele unui nou studiu, care demonstrează că noua variantă a coronavirusului, Omicron, este rezistentă la toate tipurile de vaccin, dar şi la tratamentul cu anticorpi monoclonali, care se folosește în spitale pentru tratarea celor infectați.

Noua variantă a coronavirusului, Omicron, este extrem de rezistentă Foto: Shutterstock
Noua variantă a coronavirusului, Omicron, este extrem de rezistentă Foto: Shutterstock

Studiul anterior menționat este realizat de Universitatea Columbia. Acesta arată că varianta Omicron este rezistentă la toate tipurile de vaccin, dar şi la tratamentul cu anticorpi monoclonali. 

Omicron, varianta COVID rezistentă la vaccin și anticorpi monoclonali

Profesorul român Cristian Apetrei a catalogat rezultatele studiului drept „deprimante”, explicând că Omicron este o variantă extrem de rezistentă. „Cercetătorii de la Universitatea Columbia au publicat ieri un studiu destul de deprimant. În primul rând, testarea serurilor de la convalescenţi şi vaccinaţi a demonstrat că varianta Omicron este puternic rezistenţă la neutralizare.

Toate serurile de la vaccinaţi, indiferent de varianta de vaccin primită au prezentat reduceri dramatice ale capacităţii de neutralizare a Omicron. În al doilea rând, evaluarea unui panel de 19 anticorpi monoclonali a relevat că eficacitatea acestora este fie abolită, fie puternic redusă.

Sunt incluşi în această categorie inclusiv anticorpii monoclonali comerciali aprobaţi pentru utilizarea în pacienţi. În al treilea rând, specialiştii de la Columbia au identificat patru noi mutaţii în domeniul spike al SARS-CoV-2 Omicron care sunt implicate în aceste rezistente dramatice”, a scris virusologul Cristian Apetrei, pe pagina personală de Facebook.

De asemenea, acesta are un mesaj pentru cei care refuză să se vaccineze. „Întrucât dacii liberi continuă să nu se vaccineze ca să primească monoclonali în spital, acestea sunt paternurile de neutralizare de către anticorpii monoclonali comerciali. Ca să ştie că, dacă ajung la spital, după înghiorlăiala de sărbători nu prea au la ce să se aştepte”, a mai precizat specialistul român, citat de Adevărul.

Coronavirus în România

Coronavirus România, 19 decembrie 2021: bilanţul din ultimele 24 de ore arată că numărul îmbolnăvirilor provocate de Covid continuă să scadă, ajungând la aproape 500 de cazuri. S-au înregistrat şi 53 de decese, 17 anterioare perioadei. În Bucureşti, incidenţa cazurilor a scăzut la 0,69.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net