Americanii avertizează: Călătoriile de Crăciun vor alimenta răspândirea Omicron

Călătoriile de Crăciun vor crește răspândirea variantei Omicron Covid-19, chiar și în rândul celor complet vaccinați, spune cel mai important expert american în boli infecțioase. 

oameni cu masca de protectie 0 jpeg

„Fără niciun dubiu, Omicron are o capacitate extraordinară de răspândire”, a declarat, duminică, doctor Anthony Fauci pentru NBC. Dr. Fauci, care sfătuiește guvernul SUA cu privire la pandemie, a spus că varianta s-a răspândit acum în întreaga lume.

Europa, Franța și Germania se numără printre cele care au emis restricții de călătorie, iar Țările de Jos Olanda a impus un blocaj strict de Crăciun. Guvernele își intensifică, de asemenea, programele de vaccinare împotriva Covid, după ce cercetătorii au spus că injecția suplimentară ar putea oferi aproximativ 85% protecție împotriva formelor severe ale bolii.

Spitalele vor fi sufocate   

Duminică, Dr. Fauci a spus că răspândirea rapidă a Omicron în SUA ar putea avea un impact grav asupra serviciilor de sănătate din întreaga țară. „Spitalele noastre, dacă lucrurile rămân așa cum arată acum, vor fi foarte sufocate”, a avertizat el. Dr. Fauci a spus că oamenii trebuie să ia măsuri de precauție, cum ar fi purtarea măștii de protecție și distanțarea socială. De semenea, i-a îndemnat pe americani să-și facă vaccinul și rapelul.  

La o conferință de presă susținută vineri, la Casa Albă, doctorul Fauci a spus că persoanele nevaccinate au un risc mult mai mare de infecție gravă și spitalizare.

„Ne uităm peste umăr la o creștere a Omicron care se apropie”, a spus el, adăugând: „Cei complet vaccinați se descurcă mult mai bine... protecția optimă este vaccinarea completă plus un impuls”.

Omicron, 3% din cazurile actuale    

Aproape 73% din populația SUA a primit cel puțin o vaccinare împotriva Covid-19, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Până acum, aproape 30% au avut o injecție de rapel.

Cele mai recente estimări ale CDC sugerează că varianta Omicron reprezintă aproximativ 3% din cazurile actuale, dintre care majoritatea au fost înregistrate în statul New York.

De la începutul pandemiei, SUA au înregistrat peste 50 de milioane de cazuri de coronavirus și peste 800.000 de decese legate de Covid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net