A fost eliminat încă un lider Hezbollah. Israelul spune că l-ar fi ucis pe succesorul lui Nasrallah. VIDEO

Armata israeliană a anunțat, pe 22 octombrie, eliminarea lui Hachem Safieddine, considerat succesorul liderului Hassan Nasrallah la conducerea grupării șiite libaneze Hezbollah.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis în luna septembrie FOTO EPA
Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis în luna septembrie FOTO EPA

Operațiunea a avut loc la începutul lunii octombrie și a vizat suburbiile sudice ale orașului Beirut. Hachem Safieddine era șeful Consiliului executiv al Hezbollah, fiind un lider important al organizației.

Potrivit unui comunicat emis de armata israeliană, acesta a fost ucis în timpul unei lovituri aeriene care a avut loc cu aproximativ trei săptămâni în urmă.

A fost confirmată și moartea lui Ali Hussein Hazima, un alt oficial de rag înalt Hezbollah

În cadrul aceleiași acțiuni, armata israeliană a confirmat și moartea lui Ali Hussein Hazima, un alt înalt oficial al Hezbollah. Deși operațiunea a fost confirmată oficial de autoritățile israeliene, Hezbollah nu a oferit până acum o reacție oficială referitoare la acest anunț.

Totodată, armata israeliană a precizat că Hassan Nasrallah, liderul suprem al Hezbollah, a fost ucis într-o lovitură aeriană pe 27 septembrie, tot în suburbiile sudice ale Beirutului. Potrivit generalului Herzi Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene, această operațiune a fost una de mare anvergură, vizând eliminarea conducerii superioare a Hezbollah.

Într-o declarație publică, generalul Halevi a subliniat că „i-am lovit pe Nasrallah, pe înlocuitorul său și pe o mare parte din conducerea Hezbollah”, confirmând astfel amploarea operațiunilor militare israeliene împotriva organizației șiite.

Generalul a adăugat că Israelul va continua să lovească pe oricine reprezintă o amenințare pentru securitatea cetățenilor săi. Această operațiune face parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni menite să neutralizeze amenințările din partea Hezbollah și să protejeze statul Israel.

Hassan Nasrallah a murit în chinuri groaznice

Un post de știri israelian a relatat că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a murit asfixiat din cauza gazelor toxice, după ce buncărul său a fost distrus de bombele israeliene.

Canalul 12 din Israel a informat că Nasrallah a fost scos din buncăr fără răni vizibile, sugerând că s-a sufocat în urma prăbușirii structurii.

Oficialii medicali cred că moartea a fost cauzată de un traumatism contondent. Israelul ar fi localizat buncărul după decenii de infiltrare a structurilor Hezbollah, iar informațiile în timp real au dus la atacul aerian care l-a eliminat pe Nasrallah, potrivit Adevarul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
6 burger cu peste pane shutterstock 1765852424 jpg jpeg
image png
femeie spion jpg
image png
orchid 1378717 1280 jpg
fetita hartuire   foto pixabay jpg
benzinarie pompa jpeg
cardiolog jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net