A fost găsit un tablou al lui Rembrandt. Nu mai fusese văzut de 70 de ani

Ultima actualizare:

Un tablou realizat de Rembrandt și despre care se credea că a dispărut acum foarte mult timp a fost descoperit într-un mod inedit. Pictura "Adorația magilor” fusese nevăzută din anii 1950, când a ieșit la iveală pentru prima dată. Iată cât a ajuns acum să coste, scrie adevărul.ro.

Cât a obținut o pictură scoasă la o licitație Sotheby's Foto: Shutterstock
Cât a obținut o pictură scoasă la o licitație Sotheby's Foto: Shutterstock

Cât valora, inițial, tabloul 

Pictura vândută, miercuri, la licitația Sotheby's, se numește „Adorația magilor” și fusese practic nevăzută din anii 1950, când a ieșit la iveală pentru prima dată. A fost achiziționată de colecționarul J.C.H. Heldring din Amsterdam în 1955. Văduva acestuia l-a vândut unei familii germane în 1985, unde a rămas până când a fost vândut de Christie's la Amsterdam în urmă cu doi ani.

La momentul acelei vânzări, o altă casă faimoasă de licitații, Christie's, a atribuit scena biblică așa-numitului „Cercul al lui Rembrandt", sugerând că a fost realizată de un student sau de un artist apropiat de celebrul pictor Rembrandt van Rijn (1606 - 1669). Astfel, în 2021, Christie's a estimat valoarea acesteia între 10.000 și 15.000 de euro (pe atunci între 10.600 și 15.900 de dolari).

Pictura s-a dovedit a fi „o lucrare de mare importanță"

Tabloul monocromatic, care măsoară 25 x 18 centimetri, a fost achiziționat de un cumpărător anonim pentru 860.000 de euro (aproximativ 910.000 de dolari) la acea licitație din 2021 - de peste 50 de ori mai mult decât valoarea estimată a picturii la momentul respectiv. 

Ulterior, pictura a fost identificată ca fiind „o lucrare de mare importanță” a pictorului olandez, potrivit unui comunicat de presă al Sotheby's publicat înainte de vânzarea de miercuri. După ce cumpărătorul anonim a trimis tabloul la Sotheby's, casa de licitații a demarat un proiect de cercetare de 18 luni pentru a ajunge la adevărata atribuire și valoare a picturii.

Tabloul este o lucrare autogradă a lui Rembrandt

Examinarea, care a implicat raze X și imagistică în infraroșu, precum și discuții intense cu cercetători importanți ai lui Rembrandt, a condus Sotheby's la concluzia că tabloul este „o lucrare autografă a lui Rembrandt”.

Prin urmare, spre deosebire de ce se întâmplase cu doar doi ani în urmă, Sotheby's a dat lucrării, înainte de vânzare, o valoare estimată între 12,6 și 18,8 milioane de dolari. Casa de licitații crede că a fost pictată la începutul carierei lui Rembrandt, în jurul anului 1628, când avea 21 sau 22 de ani și locuia în orașul olandez Leiden.

Ce descrie „Adorația magilor”

Ca atare, „Adorația magilor”, care descrie întâlnirea dintre cei trei magi și pruncul Iisus, a reprezentat o „oportunitate fantastică” în lumea artei, a declarat pentru CNN, înainte de vânzare, George Gordon, co-președinte al Old Master Paintings Worldwide la Sotheby's.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
cuie jpg
serghei mizil 0 jpeg
image png
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net