A murit cel mai bătrân bărbat din lume. Avea 41 de nepoți, 18 strănepoţi şi 12 stră-strănepoţi

Ultima actualizare:

Venezueleanul Juan Vicente Perez Mora, devenit în 2022 cel mai vârstnic bărbat din lume, potrivit Guinness World Records, a murit marţi, a anunţat familia sa şi autorităţile din ţara lui natală, relatează AFP. Peste două luni urma să împlinească 115 ani. Momentan nu se cunoaște cauza morții a transmis agenția. 

 „Unchiul Juan”

image

Juan Vicente Perez Mora a reușit să supraviețuiască celor două războaie mondiale și mai multor epidemii, cea mai recentă de Covid-19.

„Juan Vicente Perez Mora a intrat în eternitate la vârsta de 114 ani. Acest bărbat originar din El Cobre a oferit Venezuelei recordul de longevitate atribuit de Cartea Recordurilor Guinness", a scris preşedintele ţării sud-americane, Nicolas Maduro, într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

Și Freddy Bernal, guvernatorul statului său natal, Tachira, din Venezuela, și-a exprimat tristețea la moartea celui care devenise o emblemă pentru statul Venezuelean.

„Dragul nostru Juan Vicente Perez Mora, astăzi cu profundă tristețe și durere ne luăm rămas bun de la tine, de la acel arhetip de bărbat din Tachira, umil, muncitor, pașnic, entuziast de familie și tradiție”.

În Venezuela era numit Tio Juan (unchiul Juan).

În Guinness World Records de la vârsta de 112 ani

În data de 4 februarie 2022, Juan Vicente Perez Mora, pe atunci în vârstă de 112 ani şi 253 de zile, a fost recunoscut în mod oficial drept cel mai bătrân bărbat din lume, potrivit site-ului Guinness World Records.

Tată a 11 copii, el avea în 2022 41 de nepoţi, 18 strănepoţi şi 12 stră-strănepoţi.

Juan Vicente Perez Mora, care era agricultor, s-a născut în El Cobre, o localitate din statul Tachira din vestul ţării, pe 27 mai 1909. A fost cel de-al nouălea copil dintr-o familie cu 10 copii.

„La vârsta de cinci ani, a început să lucreze cu tatăl şi fraţii lui în agricultură şi să ajute la recoltarea trestiei-de-zahăr şi a cafelei", au precizat reprezentanţii Guinness World Records după ce i-au acordat distincţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net