A venit iarna în Europa! În ce țări s-a așternut deja zăpada

image
Iarna e în toi în mai multe țări din EuropaFoto: pixabay

Iarna își intră în drepturi în Europa! Sudul Poloniei a fost acoperit de un strat destul de consistent de zăpadă, primul din acest sezon rece. Șoferii au fost surprinși de prima ninsoare.

La Veneţia e stare de urgenţă, în urma celor mai grave inundaţii după mai bine de jumătate de secol. Oraşul s-a confuntat cu o maree înaltă de 1,87 metri. Toate şcolile au fost închise şi atracţiile turistice le-au devenit inaccesibile vizitatorilor. Croaţia, Muntenegru, Slovenia au fost și ele afectate de inundaţii majore. În alte țări europene, iarna s-a instalat deja.

Haos pe șoselele din Europa

Pe șosele a fost haos, iar mașinile care nu erau echipate cu cauciucuri de iarnă au avut probleme cu direcția,. În munți, oamenii au fost nevoiți să dea la lopată pentru a ieși din case, potrivit stirileprotv.ro. Rafale de vânt cum rar s-au înregistrat în Polonia au stricat peisajul în sud-estul ţării. Au depăşit 100 de km pe oră şi i-au lăsat fără curent pe toţi locuitorii oraşului Zakopane. Iar la înălţime, în Munţii Tatra, viteza vântului a atins 190 de km pe oră. De asemenea, a mai nins consistentț și în Franța, dar și în nordul Spaniei. Și în Austria ninsorile sunt în toi. În provinciile Catrinthia şi Tirol stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru. Au fost închise numeroase drumuri şi zeci de şcoli şi-au suspendat cursurile.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
bianca dragusanu
gyuri pascu si daniela marin
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
vladimir putin si bomba nucleara
Simona Radiș foto: Facebook Federatia Romana De Canotaj
Anamaria Prodan la IML jpg
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg