Altă problemă pentru Zelenski: soldații dependenți de jocurile de noroc din cauza războiului. „Nu mai au control”

Ultima actualizare:

Volodimir Zelenski se confruntă cu o nouă problemă. Soldații au ajuns să facă datorii uriașe la jocurile de noroc online. Președintele ucrainean a luat decizia de a restricționa cazinourile online pentru a reduce dependența soldaților de jocuri de noroc, transmite Politico. Militarii ucraineni sunt supuși unui stres prelungit de trei ani de zile și sunt „deosebit de vulnerabili din punct de vedere psihologic”

Soldații ucraineni, dependenți de jocurile de noroc

Soldații ucraineni se refugiază în jocurile de noroc. Sursă foto: Profimedia Images
Soldații ucraineni se refugiază în jocurile de noroc. Sursă foto: Profimedia Images

Volodimir Zelenski a ordonat noi restricţii asupra cazinourilor online din Ucraina, inclusiv limite de publicitate şi interdicţii la jocurile de noroc pentru soldaţi în timpul războiului.

Noile reglementări, stabilite într-un decret al Consiliului de Securitate de Stat și Apărare al Ucrainei, au venit după ce un activist proeminent și soldat al armatei ucrainene Pavlo Petrychenko a lansat o campanie care evidențiază dependența de jocuri de noroc în rândul soldaților și i-a cerut lui Zelensky să impună controale mai stricte asupra cazinourilor online. Petricenko a murit în luptă pe 15 aprilie.

„Personalul militar a fost departe de familii pentru al treilea an, în condiții stresante și fără posibilitatea de a se odihni complet, așa că sunt deosebit de vulnerabili din punct de vedere psihologic”, a spus atunci Petrychenko.

„Pentru mulți, jocurile de noroc devin singura modalitate de a face față stresului și, prin urmare, provoacă rapid dependența de dopamină și le slăbește autocontrolul.”

„Există cazuri când militarii dependenți de jocuri își cheltuiesc toți banii pe jocuri și iau microîmprumuturi, îndatorându-se atât pe ei cât și familiile lor”, a spus Petrychenko în petițiile lui.

Zelenski a impus restricții

Noile reguli vor obliga operatorii de jocuri de noroc să limiteze durata sesiunilor de jocuri de noroc, numărul de conturi pe care un utilizator le poate înregistra, precum și suma pe care o persoană o poate juca în fiecare zi.

Restricțiile urmează să intre în vigoare peste o lună.

Mykyta Bondariev, un expert în sectorul jocurilor de noroc din Ucraina a declarat că noile restricții sunt puțin probabile să aibă un impact, deoarece guvernul încă nu a creat un sistem eficient de monitorizare online a jocurilor de noroc.

„Fără el, toate aceste restricții vor funcționa doar pe hârtie”, a mai spus expertul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net