Nicușor Dan, reacție virală după „divorțul” PSD-PNL pentru Capitală și revenirea la candidații Firea și Burduja

Ultima actualizare:

După o zi de luni extrem de tensionată cu un maraton de ședințe început dimineață și sfârșit după miezul nopții între liderii PSD-PNL și candidatul lor comun, controversatul medic Cătălin Cârstoiu, alianța dintre cele două partide s-a rupt. În consecință, pentru alegerile privind primarul general, PSD și PNL au decis să meargă separat, fiecare cu propriul candidat la Primăria Capitalei. Aceștia vor fi: Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL). Liderii celor două partide au stabilit că în campania electorală cei doi candidaţi - Firea şi Burduja - nu se vor ataca reciproc. Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei a reacționat pe facebook cu o postare care a devenit rapid virală.

Ședința a durat 13 ore

Liderii PSD-PNL vor merge cu candidați separați pentru Primăria Capitalei. Foto: Mediafax
Liderii PSD-PNL vor merge cu candidați separați pentru Primăria Capitalei. Foto: Mediafax

Coaliţia PSD – PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian Burduja (PNL), pentru a maximiza electoratele celor două partide, au declarat, pentru Agerpres, surse politice.

Decizia a fost luată după o şedinţă a coaliţiei de guvernare începută luni, în jurul orei 10,00, care a durat mai bine de 13 ore şi care a avut ca temă o analiză privind continuarea susţinerii candidaturii doctorului Cătălin Cîrstoiu la funcţia de primar general al Capitalei.

Ședinţa a fost convocată în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

Potrivit surselor citate, în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare s-a stabilit că în campania electorală cei doi candidaţi - Gabriela Firea şi Sebastian Burduja - nu se vor ataca reciproc, ci vor avea o campanie constructivă, bazată pe soluţii pentru Bucureşti.

Reacția ironică a lui Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a reacţionat ironic, marţi, la informaţia că PSD şi PNL au hotărât să renunţe la Cătălin Cîrstoiu şi să propună candidaţi separaţi la Primăria Municipiului Bucureşti.

„Decizie grea pentru mafia imobiliară. Campania cui să o finanţeze?", a scris edilul pe Facebook, iar postarea lui a adunat peste 2.000 de reacții și comentarii într-o oră.

Nicușor Dan a reacționat și la sloganul de campanie al lui Cristian Popescu Piedone.

El a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, ținând în mâini un tricou cu mesajul: „Ştim toți”.

Aceasta a fost replica pentru Cristian Popescu Piedone, care la depunerea candidaturii a venit cu un tricou inscripționat „Şi eu sunt interlop”.

Postarea lui Nicușor Dan a adunat zeci de mii de reacții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net