Nicușor Dan mai vrea o dată primar general. Și-a anunțat oficial candidatura și a lansat o provocare „rechinilor imobiliari”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a anunțat miercuri, 28 februarie, candidatura oficială la Primăria Capitalei, singura de altfel, la acest moment. Gabriela Firea este susținută de organizația PSD București, pentru aceeași funcție, dar partidele din Coaliție nu au făcut niciun anunț în acest sens. Așadar, la acest moment Nicușor Dan nu are un contracandidat.

Nicușor Dan: „O să avem din nou o campanie de ură”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și reprezentanți ai constructorului Astra Vagoane inaugurează noile tramvaie Imperio în prima zi în care au fost puse în circulație, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

În acest moment nu există alte nume de contracandidați anunțați oficial de partidele din coaliția de guvernare, PNL și PSD fiind în pline negocieri.

„O să vedem, nu avem contracandidați și mai sunt trei luni. (...) Este politicianism să dai Bucureștiul la schimb pentru alte funcții sau alte locuri pe listă. Este politicianism să cauți candidat cu trei luni înainte de alegeri. Nu crede nimeni că poți să faci un proiect serios pentru un oraș așa de complex în trei luni", a spus primarul.

Nicușor Dan a spus că lupta sa se va concentra împotriva dezvoltărilor imobiliare haotice.

Rechinii imobiliari își caută un executant care să facă cum se făcea. Provocarea mea pentru rechinii imobiliari este următoarea: candidați voi, nu vă mai ascundeți și bucureștenii vor decide. (...)

O să avem din nou o campanie de ură, o campanie cu atacuri la persoană și în campania asta foarte mulți bani de la rechinii imobiliari. Pentru că noi, de fapt, nu am avut o reală opoziție PSD la această administrație. Singura luptă care s-a dat în acești trei ani a fost lupta între actuala administrație și rechinii imobiliari.

Urmează 4 ani în care vom decide dacă mergem pe calea legalității sau ne întoarcem la fel de fel de combinatii care sunt acoperite de iepurași, dinozauri, sau fel de fel", a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan, despre șansele sale de câștig

"Eu niciodată nu am anticipat cum vor vota, ce vor face alți oameni. Suntem într-o luptă în care contează foarte mult electoratul PSD așa cum a contat și în alți ani.

Avem un PSD care este la 30-35 la sută, avem un sondaj care arată că primarul în funcție este la 35-36 la sută.

Am sprijinul mai multor partide de dreapta USR, PMP, Forța Dreptei, REPER, sper ca susținerea să devină să și oficială”, a mai precizat edilul.

Un alt nume vehiculat ca posibil candidat la Primăria Capitalei este Sebastian Burduja.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net